Verslag B1: “Gewoon kampioen worden”

Op zaterdag 21 September stond onze B1 al vroeg klaar voor de uitwedstrijd tegen de op papier moeilijkste tegenstander van de poule, BEP B1 uit Purmerend. Beide ploegen begonnen deze wedstrijd nog ongeslagen, maar het doel van onze B1 was simpel; gewoon kampioen worden. Dus moesten we ook over deze hobbel heen. Ondanks dat het zeer vroeg was, was iedereen er wel klaar voor. Een snelle/korte bespreking met duidelijke opdrachten voor de wedstrijd en we gingen er gewoon voor met zijn allen.

Het was een wedstrijd die voor de toeschouwers om te genieten was, de B1 was lekker aan het swingen en het spel liep soepel door. Bij rust stonden we met 2-10 voor en had iedereen al een keer gescoord. Na rust kwamen er een paar wissels (Glenn van de A2 en Lotta en Manisya van de B2), en ook met die wissels ging het spel nog wel prima door. Met een kleine fase van onrust in de verdediging kregen we wel helaas een aantal strafworpen tegen. Maar het belangrijkste deze wedstrijd was gewoon je koppie er bij te houden. De scheidsrechter floot zoals hij floot en daar mag je wel wat van vinden, maar tijdens zo’n wedstrijd is het echt belangrijk om als team samen met het hoofd omhoog te spelen. Het eind signaal klonk en met een uitslag van 6-20 was ook BEP B1 aan de kant geschoven.

De B1 gaat nu met een ongeslagen status en een doelsaldo van plus 50 (64 doelpunten voor en 14 tegen) verder in de competitie. Waarbij de eerst volgende wedstrijd de kampioenswedstrijd is en onze B1 zijn doel dus al kan bereiken.

Geschreven door: Olav (B1)