Verslag B1: “Hè, hè, eindelijk weer eens wat tegenstand!”

Zaterdag 8 september j.l. moest de B1 aantreden tegen de B2 van Groen Geel. De wedstrijd begon eigenlijk heel voorspoedig. In de eerste tien minuten kwamen onze kanjers voor met 3-0. Groen Geel maakte niet echt een goede indruk op me. Echter in de daaropvolgende vijftien minuten, ik heb geen idee wat er precies gebeurde, werden onze kanjers geheel voorbij gelopen door Groen Geel en stond het zomaar 3-6.

Niet dat ik wil suggereren dat het daardoor kwam, maar na het inbrengen van twee verse krachten ter vervanging van spelers die niet helemaal topfit aan de wedstrijd waren begonnen, kwam er weer even wat meer strijdlust bij onze kanjers. En wisten ze bij rust de schade beperkt te houden tot 5-6.

De eerste vijftien minuten na rust was het een beetje stuivertje wisselen qua korfpunten, maar uiteindelijk wisten onze kanjers knap terug te komen naar 8-8. Vooral omdat vijf minuten na rust de derde vaste waarde van de B1 gewisseld moest worden.

Vijf minuten later scoorde Groen Geel de 8-9. En ondanks dat onze kanjers de laatste tien minuten vochten voor wat ze waard waren, aan de ene kant verdedigende met het snot voor ogen en aan de andere kant aanvallend alles proberende, bleef het uiteindelijk bij deze stand steken.

Vorig jaar waren we natuurlijk verwend met de C1, die toen alles op haar sloffen won. Maar het is ook wel weer eens goed voor deze spelers dat ze wat meer tegenstand krijgen en soms wat meer moeten incasseren. Dat is goed voor hun leerproces. En het maakt het voor ons toeschouwers ook iets spannender langs de kant…

Geschreven door: Kees van den Berg