Verslag B1: “Zaterdag de 13e…”

Zaterdag 13 oktober had voor de B2 van Groen Geel net zo goed vrijdag de 13e geweest kunnen zijn. Groen Geel had alles nog zelf in de hand om in de poule van onze B1 kampioen te worden. Daarvoor zouden ze thuis van ZKC ’31 moeten winnen. Echter hoewel ZKC ’31 thuis al wel van Groen Geel had gewonnen, had niemand bij onze B1 er nog op gerekend dat ZKC ’31 dit bij Groen Geel thuis dunnetjes over zou doen. Groen Geel werd door ons hoger ingeschat.

Maar het gebeurde wel… het nieuws dat Groen Geel had verloren kwam al toen onze B1 haar eigen wedstrijd tegen ZKV nog moest gaan spelen. En onze B1 had opeens onverwachts uitzicht op kampioen te worden. Maar daarvoor moest nog wel gewonnen worden van ZKV…

En in de eerste helft was het helemaal nog niet zo zeker dat onze B1 van ZKV zou kunnen winnen. ZKV zag er door de verschillend gekleurde hesjes – verplicht door de scheidsrechter vanwege dat hun shirtjes nagenoeg op die van ons lijken – rommelig uit. En hun spel was niet veel minder rommelig. Maar ons spel was in de eerste helft ook niet veel beter. Misschien waren het de zenuwen? En daardoor stond het bij rust 2-2, met de wetenschap dat de coaches van onze B1 in de rust nog aardig wat werk zouden moeten verrichten om het team weer een beetje op de rit te krijgen.

Ik weet niet wat de coaches gezegd hebben en drie wissels moesten er aan te pas komen, maar in de tweede helft ging onze B1 beter spelen. En uiteindelijk werd er – niet van harte, maar toch nog redelijk “gemakkelijk” – met 11-2 gewonnen. En daarmee werd het kampioenschap – voor velen onverwachts, maar toch verdiend – in de wacht gesleept. Zo zie je maar dat de “13e” voor sommigen een geluksgetal is, terwijl het voor anderen ongeluk brengt…

PS: De kampioenen worden in de rust van de wedstrijd van Haarlem 1 tegen Zwart Wit op 28 oktober a.s. gehuldigd in de z.g. kampioenenparade.

 

Geschreven door: Kees van den Berg