Verslag B2: “Goed gespeeld!”

Afgelopen weekeinde heb ik zomaar weer eens een wedstrijd van de B2 gezien met een aantal oud-bekenden. De B2 had wat afwezigen, waardoor er een aantal invallers waren.

Ze moesten weliswaar tegen mede-hekkensluiter AWDTV spelen, maar als je naar het niveau van de kinderen keek was AWDTV zeer zeker geen gemakkelijke tegenstander. Het was overigens niet over het hoofd te zien (woordgrapje) dat er bij AWDTV een jongetje rond liep die qua postuur makkelijk door zou kunnen gaan voor F-je. Alleen dit mannetje was in doen en laten verdomd goed. Hij heeft zelfs een keer gescoord. En juist door zijn postuur zag je gewoon de vertwijfeling bij HKC Haarlem van “wat moeten we hier nu mee?”.

Maar vervolgens werd er gewoon goed gekorfbald. Er waren veel kansen en het was gewoon een leuke wedstrijd om naar te kijken. Ik vond het grappig om te zien dat twee spelers, die sinds de D niet meer bij elkaar hadden gespeeld, even de koppen bij elkaar hadden gestoken en bij de eerstvolgende aanval binnen drie seconden hadden uitgevoerd wat ze volgens mij daarvoor hadden besproken, met een prachtig korfpunt tot gevolg.

Er werd door iedereen gewoon goed verdedigd en er waren een paar mooie acties. Bijvoorbeeld waarbij de ene voor de doorloop ging, eigenlijk het gat trok waar de andere gebruik van kon maken en de aangever zo slim was om te kiezen voor de tweede kans terwijl het altijd zo verleidelijk is om voor de eerste kans te kiezen (terwijl de tweede kans vaak veel beter is).

En het was ook goed om te zien dat bepaalde speelsters (na wat aansporing) ook gewoon weer vol zelfvertrouwen voor het schot gingen en daardoor een paar keer bijna scoorden. Uiteindelijk werd er knap met 10-9 gewonnen.

Jammer dat ze dan eigenlijk in een iets te hoge poule zitten, want gezien het vandaag getoonde spel vind ik toch wel dat ze goed bezig zijn.


Geschreven door: Kees van den Berg