Verslag C1: ““Goed spelen” goed genoeg?”

“Moeten we tegen die reuzen?!” werd er gezegd toen de tegenstanders onze kanjers zagen. “Die jongens zijn zeker vijftien of zestien en moeten onze ‘elfjarigen’ daar dan tegen spelen?”. En natuurlijk zijn onze “reuzen” geen vijftien of zestien als je weet dat de maximale leeftijd in de C maar veertien mag zijn en het gemiddelde niet hoger dan dertien. Net zoals de spelers van Apollo natuurlijk niet allemaal alleen maar elf waren, aangezien je dan nog in de D zou moeten spelen. Maar als je zelf twee koppen kleiner bent, dan kan ik me voorstellen dat je Olav en Abel bestempelt als “reuzen”.

En hoe je het ook wendt of keert, op deze leeftijd kan net dat ene jaartje een groot verschil maken in lengte, spiermassa en ervaring. En uitzonderingen daargelaten heeft de oudere dan vaak ook wel een voorsprong bij korfbal ten opzichte van de jongere.

Eerlijk gezegd dacht ik eerst dat de wedstrijd later was begonnen, want het duurde elf minuten voordat ik de eerste pling op mijn telefoon kreeg: 0-1 afstandsschot Zoë. Maar toen was de ban gebroken en werd het weer een korfpuntenregen: 0-2 afstandsschot Rik, 0-3 afstandsschot Carlijn, 0-4 afstandsschot Carlijn, 0-5 doorloop Abel, 0-6 kleine kans onder paal Abel, 0-7 rustig lopend naar de paal Olav, 0-8 afstandsschot Dylan, 1-8 afstandsschot Apollo en rust.

Na rust ging het gewoon weer verder: 1-9 doorloop Rik, 1-10 variant vrije worp doorloop Carlijn, 1-11 doorloop Carlijn, 1-12 doorloop Zoë, 1-13 kleine kans onder paal Abel, 1-14 afstandsschot Dylan, 1-15 doorloop Carlijn, 1-16 kleine kans onder paal Abel, 1-17 kleine kans onder paal Abel, 1-18 kleine kans onder paal Olav en 1-19 kleine kans onder paal Olav.

Het mag een wonder zijn – met alle gemiste kansen en de eerste korfpuntloze elf minuten – dat het maar bij 1-19 bleef. Ik begreep dat het baltempo lekker hoog lag en met vlagen prachtig spel werd getoond. Soms wat laks in de verdediging en ietwat voorspelbaar in de aanval, maar als je maar één afstandsschot door laat en er zelf 19 maakt, dan kan je moeilijk zeggen dat onze kanjers niet goed gespeeld hebben.

Wat zo jammer blijft is dat je altijd met de vraag blijft zitten of “goed spelen” tegen een tegenstander als vandaag ook “goed genoeg” was geweest tegen een tegenstander in de eerste klasse.

Er zijn nog twee teams waar onze kanjers nog niet tegen hebben gespeeld: OKV en Pernix. En als ik zo een beetje naar de uitslagen in de poule kijk dan wordt de echte test de wedstrijd tegen Pernix. Pernix heeft tot op heden ook nog alles gewonnen. Weliswaar met telkens een minder groot verschil in korfsaldo dan onze kanjers, maar nog altijd wel veeeeeel beter dan de tegenstanders waar we tot op heden tegen hebben gespeeld. Helaas moeten we tot 6 januari wachten voordat we echt weten hoe de verhoudingen in deze poule zijn.