Verslag C1: “Het was koud, maar vooral glad…”

Het was koud, striemende regen, gure stormachtige wind, gladde kunstgrasmat, een spekgladde bal en een altijd lastige tegenstander… allemaal ingrediënten voor de uitwedstrijd van onze kanjers van de C1 tegen TOP. En het kon met al deze ingrediënten niet anders dan dat het niet echt een hoogstaande wedstrijd zou gaan worden. Maar ook deze wedstrijden moeten gewonnen worden als je ongeslagen kampioen wilt worden.

Het eerste korfpunt kwam voor onze kanjers door Abel vanuit een schot onder de paal. En toen moesten we een hele tijd wachten op het volgende punt. Het weer zat gewoon gigantisch tegen en de bal werd alleen maar gladder en gladder. En het gooien en vangen alleen maar lastiger en lastiger. Uiteindelijk was het bij rust slechts 1-1.

Na rust werd het 2-1 voor TOP, niet echt de korfpuntenregen waar de toeschouwers misschien op gehoopt hadden. Maar Olav scoorde gelukkig de gelijkmaker met een afstandsschot. En onze kanjers lieten het daar niet bij. Drie minuten later deed Carlijn hetzelfde. En weer drie minuten later scoorde Rik de 2-4. TOP maakte het spannend door de aansluitingstreffer te scoren. Maar uiteindelijk maakte Esmée de eindstand 3-5.

Het gevaar is dat wat je vaak ook bij wielrennen ziet: de wielrenner die vlak voor de streep in een massasprint denkt dat hij gewonnen heeft en zijn benen stil houdt en dan toch nog net ingehaald wordt door nummer drie die toch nog even door blijft gaan.

Het kampioenschap is al binnen, maar het blijft voor onze kanjers een uitdaging om niet in bovenstaande valkuil te vallen. Vooral straks in de zaal. Maar nu eerst nog de uitdaging volgende week (helaas een uitwedstrijd) om ongeslagen dit veldseizoen te eindigen.