Verslag C1: “Kort genoeg?”

Laatst sprak ik iemand die het wel leuk vond dat ik stukjes voor de website schreef, maar hij had wel als kritische kanttekening dat hij ze vaak aan de lange kant vond. En eerlijk gezegd heb ik momenteel wat moeite om een insteek te vinden om het wedstrijdverslag van onze kanjers te beginnen. Dus misschien heeft deze persoon vandaag geluk…

De reden waardoor ik snak naar inspiratie ligt in het feit dat de wedstrijden van onze C1 een beetje eentonig worden om te verslaan. Ook deze wedstrijd tegen Madjoe is weer gewonnen met door de bank genomen goed spel tegen een tegenstander die altijd lastig is. Met vlagen was het spel briljant, wat vanaf een tribune vol met ouders begroet werd met instemmende en luidruchtige aanmoedigingen. Maar met vlagen was het spel ook wat rommelig en met onnodige foutjes. Net alsof niet altijd iedereen bij de wedstrijd was.

In het eerste kwartier van de wedstrijd wist Madjoe nog aardig partij te geven en stond er 1-2 op het scorebord in het voordeel van onze kanjers door scores van Abel (afstandsschot) en Carlijn (doorloopbal). Maar vlak voor rust zorgden Carlijn (afstandsschot) en Abel (kleine kans vanuit omdraai vanuit aangeef) dat de voorsprong van onze kanjers uit liep naar 1-4.

Na rust namen onze kanjers al vrij snel verder afstand naar 1-8 door korfpunten van Abel (schot), Olav (kleine kans vanuit omdraai vanuit aangeef), Olav (schot) en Rik (kleine kans vanonder de paal).

Vervolgens bleef het ongeveer vijftien minuten lang korfpuntloos. Het leek wel alsof iedereen vrede had met deze stand en hadden onze kanjers een beetje een rommelige fase. Tot Madjoe vijf minuten voor het einde nog twee puntjes zomaar uit het niets maakte. Uiteindelijk scoorde Dylan de eindstand 3-9 door een kleine kans na afvang, waarna onze kanjers nog steeds heel knap ongeslagen bovenaan het lijstje staan.