Verslag C1: “Petje af!”

Soms lijkt het wel alsof ons hele leven uit korfbal bestaat. Ik kan u garanderen dat dit niet zo is, maar met drie kinderen op korfbal kan het niet anders dan dat de zaterdag overdag voor het overgrote deel gevuld is met korfbal. Eerlijk gezegd snak ik soms wel eens naar een korfbalvrije zaterdag, maar daarentegen kan ik me vaak ook wel weer verheugen op een korfbalzaterdag. Zoals bijvoorbeeld komende zaterdag. Waar ik eindelijk weer eens de wedstrijden van AL mijn kinderen kan bekijken.

Zo heb ik in dit seizoen nog geen enkele wedstrijd van de C1 live kunnen bekijken. En zoals u zelf mogelijk ook wel heeft ervaren is het aflezen van het wedstrijdverloop in de ouder-app (overigens mijn dank daarvoor) heel iets anders dan bij een wedstrijd aanwezig zijn.

Zo ook de uitwedstrijd van onze C1 tegen Velocitas. In de ouder-app zag ik in de eerste helft standen voorbij komen van 0-1, 0-2, 0-3, 0-4 en 0-5. “Nou dat gaat lekker!” denk je dan. Geen walk-over, maar toch zeer zeker wel een overwicht voor onze kanjers. In de tweede helft zie je dan opeens 1-5 en 2-5 voorbij komen. Dan ga je toch wel een beetje knijpen… “Wat gebeurt daar?”. “Hopelijk kunnen onze kanjers het volhouden en worden ze niet voorbij gestreefd.” En uiteindelijk kwam het verlossende appje: 2-6 gewonnen.

Eenmaal thuisgekomen krijg je dan verslag van degenen die wel bij de wedstrijd aanwezig waren. En dan hoor je hele andere verhalen dan je zelf bedacht had aan de hand van de appjes. Velocitas bleek ook in de eerste helft helemaal niet zo zwak als het scoreverloop deed vermoeden. Velocitas had veel kansen, alleen de pech dat ze er maar niet invlogen. En in de tweede helft hadden met name de dames van Velocitas er een stapje bovenop gedaan door fysieker te gaan spelen, waardoor onze kanjers nog meer onder druk kwamen. Maar uiteindelijk hadden onze kanjers toch knap stand gehouden. Het is wel de eerste klasse waarin ze spelen! En als je nagaat dat er kanjers in de C1 zitten die nog nooit verder zijn gekomen dan derde klasse spelen, dan is winnen in de eerste klasse toch echt wel een hele knappe prestatie!

Hierdoor staan onze kanjers – ietwat vertekend weliswaar aangezien nummers twee en drie maar twee wedstrijden hebben gespeeld, maar toch – bovenaan in hun poule met twee gewonnen wedstrijden en één gelijkspel.

Als troostprijs kon ik nog wel naar mijn kind kijken in de wedstrijd van de B1 tegen ZKC. Het team van ZKC bestaat uit met name tweede jaars B-tjes en dat is goed te zien aan de lange heren. Onze B1 bestaat voor het overgrote deel uit eerste jaars B. Het hoeft niet, maar vaak is leeftijdverschil toch wel doorslaggevend. Op voorhand is ZKC daardoor dé favoriet voor het kampioenschap. De stand – 6-2 bij rust en 10-6 eindstand – doet wellicht iets anders vermoeden, maar het was zeer zeker geen gemakkelijke wedstrijd. ZKC weerde zich goed en had best kansen, vooral na rust richting het einde, maar kon uiteindelijk het gemaakte verschil in de eerste helft niet meer goedmaken. Mooi om te zien dat niet alleen de heren van ons hun kansen pakten, maar ook de dames op het scorebord terecht kwamen. Zo zie je maar weer “niet geschoten is altijd mis”.

Ook in deze poule van vier teams is het nu ongekend spannend aangezien er drie teams bovenaan staan met 2 gewonnen en 1 verloren wedstrijd.

Maar wat me het meest verheugd is dat in beide teams de kinderen, die vorig jaar nog derde klasse speelden, zich goed kunnen aanpassen aan het eerste klasse niveau. Petje af als je dat kan!

 

Geschreven door: Kees van den Berg