Verslag C1: “Twee keer hetzelfde…”

…maar dan één keer vanuit de auto en één keer in de zaal

Onze kanjers moesten deze keer uitspelen tegen de C1 van Fiks, precies een uur eerder dan onze A1 die tegen de A1 van Fiks moesten spelen. Vandaar dat ik, opa en oma waren zo lief om mij op te halen, vanuit de wedstrijd van de C2 nog even naar Oegstgeest ben gegaan. Ik zou de eerste helft van de C1 missen, maar kon daardoor wel de tweede helft en de wedstrijd van de A1 zien.

In de auto werden we op de hoogte gehouden over het scoreverloop. Het begon met 1-0 achter en vervolgens 1-1 afstandsschot Zoë, 1-2 Dylan kleine kans van onder de paal, 1-3 schot Esmee, 2-4 afstandsschot Zoë en 3-5 doorloop Manisya. Dat klonk allemaal als dat het niet heel erg makkelijk ging.

Maar al gauw liepen onze kanjers uit naar 3-6 doorloop Carlijn, 3-7 schot Carlijn, 3-8 afstandsschot Olav, 4-9 afstandsschot Rik, 4-10 strafworp Rik en bij rust stond de C1 op een riante voorsprong van 5-10.

Tijdens de rust kwamen wij het parkeerterrein opgereden, op tijd om de tweede helft met eigen ogen te aanschouwen.

En wat de C1 de eerste helft had gedaan deden ze de tweede helft gewoon dunnetjes over: 6-11 afstandsschot Carlijn, 7-12 strafworp Olav, 7-13 afstandsschot Esmee, 7-14 doorloop Zoë, 8-15 afstandsschot Dylan, 8-16 Olav van onder de paal, 9-17 doorloop Carlijn, 9-18 afstandsschot Olav, 9-19 doorloop Olav en 10-20 strafworp Rik, tevens eindstand. Een exacte replica van de eerste helft.

Toevallig sprak ik één van de coaches later die avond en hij begon over dat hij delen van de wedstrijden eigenlijk wilde gaan opnemen om op die wijze onze kanjers uit te leggen wat ze tijdens de wedstrijd goed deden en wat voor verbetering vatbaar is.

Het toeval wilde dat Dylan als schoolproject een vlog (een videologboek) moest maken en daarvoor hadden Wanda en ik delen van de wedstrijd gefilmd. En bij het monteren van de stukjes hebben Dylan en ik naar de beelden zitten kijken.

Één van de opnames betrof een redelijk lange aanval waarbij telkens iemand in de aangeef kwam, de bal uitspeelde, degene in de punt voor het schot of een doorloop ging, waarna de afvang werd gewonnen en vanwaaruit de aanval weer op dezelfde manier opnieuw begon. En dat een stuk of zes keer achter elkaar tot de bal uiteindelijk in de korf belandde.

Afgezien van dat het best leuk was om het overwicht van onze kanjers te zien, was het ook zeer leerzaam voor Dylan om te zien wat hij en zijn medespelers de ene keer wel goed deden en de andere keer niet. En daar kwam uit naar voren hoe belangrijk het is om te blijven bewegen en de bal snel rond te laten gaan. Want daar kwamen de kansen uit.

Ik vind toch dat ik ook eens een compliment richting de coaches van de C1 moet maken. De wijze waarop ze met de kinderen omgaan en van alles proberen om ze beter te maken. Lekkerrrr bezighhhhhh heren!