Verslag C2: “C2 heeft het zelf nog in de hand!”

Het is weer herfst en ondanks de koudere temperaturen en de nattigheid vind ik dit best een mooi jaargetijde. Als je om je heen kijkt laat de natuur weer een heel scala aan fantastische kleuren zien. Van bruin, groen, rood, oranje en ga zo maar door. Prachtig gewoon.

Net zoals de natuur heeft onze C2 ook vele kleuren. Zo zitten er kinderen in die qua leeftijd al in de B hadden kunnen spelen en kinderen die net de C-leeftijd hebben bereikt. Kinderen die gewend zijn eerste klasse te spelen en kinderen die vorig jaar misschien net aan mee konden komen in de derde/vierde/vijfde klasse. Kinderen die als ze de kans krijgen constant op het veld staan en kinderen die alles als excuus aangrijpen om niet op het trainingsveld te hoeven staan. Kinderen die graag willen leren en bereid zijn daarvoor te werken en kinderen die stront eigenwijs zijn, alles beter weten en te lui zijn om ook maar enige arbeid te verrichten. En alles er tussenin…

En het is aan ons trainers om daar een geoliede machine van te maken. Want talenten zien wij genoeg in deze kinderen, maar nu nog die talenten tot hun volle potentie laten groeien… en van deze zó van elkaar verschillende dames één team maken.

In de wedstrijd tegen Crescendo kwamen onze honden eerst achter te staan met 0-1. Maar gelukkig maakte Rinske de gelijkmaker met een doorloopbal.

Crescendo maakte vervolgens de 1-2, waarna Anne-Fleur de 2-2 ook met een doorloopbal maakte.

In voorgaande wedstrijden hadden we al een beetje lopen experimenteren met wie het vierde “heertje” zou moeten spelen en wat we moesten doen om het vak van Anne-Fleur wat beter tot haar recht te laten komen. Het in de aangeef komen en onvoldoende slim vrijlopen was daar het probleem.

Crescendo kwam weer op voorsprong, maar ook deze keer kon de C2 gelijk komen door een doorloopbal van Rinske (3-3).

Door in deze wedstrijd van Cilla een “heertje” te maken hoopten we verdedigend meer weerstand te bieden (ik ben zeer geëmancipeerd, maar ben wel van mening dat er doorgaans een groot verschil in fysiek is tussen heren en dames op deze leeftijd). Cilla was goed bezig.

Vervolgens kwam Crescendo weer op voorsprong, maar pareerde onze C2 dat weer met een schot van Carlijn (4-4).

Er werd door onze jonge honden gevochten en een aantal keer lieten ze aanvallend, maar ook verdedigend goed werk zien. Zoals Nathalie bijvoorbeeld die een aantal keer het andere meisje overnam en daarmee Crescendo een aantal scoringsmogelijkheden ontnam.

Maar toch konden ze niet voorkomen dat Crescendo voor kwam met 4-6.

In dit geval was het handig dat we tegenwoordig de regel hebben van acht keer wisselen, ongeacht heertje-dametje, terug wisselen en van ene naar andere vak.

Nadat Lisanne dus van het ene naar het andere vak ging zag je dat ze daar meer in de aangeef kwamen en daardoor meer kansen kregen. En dat was te zien. Anne-Fleur en Cilla scoorden allebei.

Verdedigend hield de C2 het verder dicht. En had zelf nog wel wat kansen om voor de winst te gaan, maar helaas bleef het bij 6-6 steken.

Het is mooi om te zien dat er progressie zit in dit team. Wat niet alleen in de uitslagen naar voren komt, maar ook in het spel. De kinderen zullen ongetwijfeld wel vaak verzuchten “weer die 4-0” en “weer het aansnijden van de aangeef” en “weer het hameren op het schot” en “weer het gezeur over meer lopen”, maar het begint zijn vruchten af te werpen. De C2 is door dit gelijk spel nog steeds in de race voor het kampioenschap.