Verslag C2: “Een maatje te groot”

Afgelopen weekend kwam KZ C2 bij Haarlem C2 op bezoek. Om 10 uur was het startsein. Het was heerlijk zonnig weer, dus de toeschouwers konden lekker in het zonnetje zitten. Deborah, Melanie, Anouck en Isabella begonnen in de aanval. De eerste 10 minuten was het aftasten. Beide partijen schoten op de korf, maar er vloog niets in. Deborah maakte daar gelukkig in de 11e minuut een einde aan door de 1-0 te maken. De volgende minuten bleef het over en weer gaan. De wedstrijd kon op dat moment nog alle kanten op. Gelukkig wist Deborah er na 8 minuten nog een in de korf te mikken. Toen kwam er meer tempo in het spel van Haarlem. Het andere aanvalsvak (Sanne, Janna, Lotte en Joris) had er ook zin in en scoorde binnen drie minuten de 3-0 en 4-0 (Sanne en Lotte). In de rust stond het 6-1, na doelpunten van Anouck en Melanie.

De tweede helft liep het nog steeds lekker in beide vakken van Haarlem. KZ werd slordiger en Janna kon diverse ballen onderscheppen. Die kwamen dan weer heel snel bij Deborah (Janna kan ver gooien), waardoor er weer gescoord kon worden. Opvallend was hoe goed Chiara en Anouck elkaar konden vinden. Chiara gaf drie perfecte doorloopballen aan en Anouck schoot ze er met een mooi boogje in. Andere doelpuntenmakers in de tweede helft waren Joris, Deborah, Sanne (2x) en Lotte. Isabella schoot ook nog een paar keer bijna raak. Een ander doelpunt van Joris werd helaas – onterecht – afgekeurd vanwege verdedigen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na 50 minuten spelen stond er “15-3” op het scorebord. Een monsterscore! Haarlem was echt een maatje te groot voor KZ.

Volgende week uit tegen OKV. Dat wordt een spannende wedstrijd, omdat beide teams nu bovenaan in de competitie staan.

Geschreven door: Saskia Claassen (moeder van Lotte)
Foto credits: Ferd Claassen