Verslag C2: “Een spannende game!”

Op 7 december speelde onze C2 thuis tegen DSO C2. Op papier waren de clubs aardig aan elkaar gelijk. De C2 verloor namelijk twee weken geleden met 12-6 van BEP C3. DSO verloor ook van BEP, maar dan met 8-6.

We begonnen met 0-1 achterstand. Maar al snel ging de motor draaien. Zowel het aanvallende als het verdedigende vak speelde top. Ze waren allemaal lekker fel op de bal, speelden veel en snel over en DSO kreeg maar weinig kansen. Dat zorgde voor een mooie reeks doelpunten van Sanne, Deborah en Anouck. Met de rust stond het welverdiend 5-2. Er is in de eerste helft 30 keer op de korf geschoten; dit komt neer op een scoringspercentage van 16,7%.

De tweede helft ging de eerste 10 minuten over en weer. Met nog 11 minuten op klok scoorde Deborah met een mooie doorloopbal (aangegeven door Anouck) 6-2. Daarna rook DSO kansen en scoorde – ondanks goed verdedigingswerk – tot 6-5!

Met nog 30 seconden op de klok lukte het DSO nét niet om het gelijk te maken. Gelukkig maar!! De eerste gewonnen wedstrijd in de nieuwe poule is nu een feit. En smaakt naar meer!

In de tweede helft werd uiteindelijk 18 keer op de korf geschoten, dus het scoringspercentage was 5,6%. Het scoringspercentage over de hele wedstrijd is 11,1%.

Ioannis, Elena, Melanie en Maren: bedankt voor het invallen!

Geschreven door: Saskia Claassen (moeder van Lotte)