Verslag C2: “Een zonnige wedstrijd”

Zaterdag 19 september mocht de C2 uit spelen in Assendelft tegen Furore C2. We waren precies met 8 spelers, dus dat betekende lekker de hele wedstrijd spelen. We waren met zo weinig, omdat een paar speelsters verkoudheidsklachten hadden en dus niet mee konden doen. Gelukkig hadden Lotte en Sanne net op tijd een negatieve coronatestuitslag ontvangen en konden zij wel meespelen.

We hadden twee goede vakken; Janna, Melanie, Deborah en Jules in het aanvalsvak en Joris, Fedde, Sanne en Lotte in het verdedigingsvak. We begonnen gelijk goed. Binnen 5 minuten wist Melanie meteen te scoren. Furore helaas 2 minuten later ook…. Daarna wisselde we van vakken en maakte Joris vrij snel de 1-2 en Lotte de 1-3. Binnen 1 minuut scoorde Furore helaas ook weer en werd het 2-3. Vanaf een flinke afstand maakte Janna de 2-4 en werd de voorsprong van Haarlem weer wat groter.

In de rust kregen de spelers en speelsters wat fruit voor extra energie. De eerste helft was het flink werken, want er zaten wat lange en snelle dames bij Furore. De peptalk was dan ook vooral zo doorgaan, geen gaten laten vallen in de verdediging en snel blijven rondspelen en vrijlopen.

Al snel scoorde Lotte heel mooi de 2-5. Ook Fedde liet zien waar hij zo goed in is; van heel ver mikte hij de bal perfect in de korf (2-6). De tegenstanders lieten toen de hoofden wel een beetje hangen. Niet verstandig, want Haarlem was nog steeds super gefocust. Wat zorgde voor een snelle 2-7 van Janna. Ook Deborah was er op gebrand om nog te scoren. Na een hele rij met kansen voor Haarlem, vloog de bal er dankzij haar toch nog een laatste keer in.

Eindstand: 2-8 voor Haarlem.

Een terechte overwinning! Het was voor ons als ouders een mooie wedstrijd om te zien. De beide vakken speelden goed naar elkaar over (iedereen deed mee) en Haarlem onderschepte ook veel ballen. Door de goede focus van het hele team, kon de voorsprong in de tweede helft worden uitgebouwd. De tegenstanders werden ook duidelijk moeier. Bij Haarlem was dat, ondanks dat er geen wissels waren, niet het geval. De trainingen van Sirik en Daphne werpen duidelijk hun vruchten af! Ook Jules en Fedde speelden lekker mee en vonden het ook leuk om in te vallen.

Haarlem staat momenteel op de gedeelde eerste plaats in de poule. Qua puntenaantal staan ze nu bovenaan. Het zou mooi zijn als ze deze plek weten te behouden! Ze hebben in ieder geval veel plezier in het spel en met elkaar!

Geschreven door: Saskia Claassen
Foto credits: Hendrike Soeteman