Verslag C2: “Kent u het gevoel?”

Een vijf die aanvoelt alsof het een tien is….
Kwart voor acht ‘s ochtends verzamelen om negen uur te spelen tegen Top in Sassenheim. En dan ook nog eens rond dit tijdstip volop zon en tropische temperaturen. Bijna onvoorstelbaar.

Al vrij vroeg in de wedstrijd werd het 1-1 en toen bleef het lange tijd een status-quo. Toch zeker minimaal een half uur. Onze aanval was niet in staat om de kansen te verzilveren, hoewel ze zo nu en dan ook wel veel moeite hadden om de bal in hun bezit te houden. En onze verdediging was oppermachtig waardoor Top maar weinig kansen kreeg.

Maar met de warme zon op hun bolletjes leek het al snel dat het een ware slijtageslag zou gaan worden. En bepalend daarin zou gaan worden wie de eerste keer zou gaan scoren. Gelukkig viel het beslissende eerste punt (en derde van de wedstrijd) na lang wachten, pas ergens in de tweede helft, in ons voordeel. En uiteindelijk werd met 1-5 gewonnen.

Het bewijs dat onze jonge honden van iedereen in deze poule kunnen winnen is bijna geleverd. Het volledige onomstotelijke bewijs moeten ze echter komende zaterdag gaan leveren door ook van crescendo te gaan winnen. Zeer zeker geen makkelijke opgave als je bedenkt dat Crescendo nog niet heeft verloren, maar volgens mij ook geen onmogelijke. En ik kan je verzekeren dat wanneer dat gebeurt een vijf (de helft van alle wedstrijden gewonnen in deze voor ons zware poule) zal voelen alsof we een tien hebben gehaald.

Daarbij kunnen onze toppers alle hulp gebruiken die ze maar kunnen krijgen. Dus kom alsjeblieft in grote getallen op 2 juni as om 12:55 uur onze jonge honden voor de laatste keer aanmoedigen!

En blijf dan voor de gezelligheid nog even bij de andere wedstrijden kijken, waarna jullie net zo goed bij de BBQ kunnen aanschuiven om het seizoen op een leuke manier met de oude teams af te sluiten.

Geschreven door: Kees van den Berg