Verslag C2: “Prima gespeeld tegen Badhoevedorp”

Natuurlijk krijgen ze afstandsschoten tegen en worden ze een keer voorbij gelopen waaruit gescoord wordt. En zolang dat iedereen per speler maar maximaal één keer per wedstrijd overkomt is dat acceptabel. Één keer mag, een tweede keer niet meer! 😉

Als je als team het voor elkaar krijgt om er acht zelf te scoren en er minder dan acht door laat, dan heb je het in mijn ogen goed gedaan. Met als bijkomend voordeel dat je dus gewoon de wedstrijd wint…

Waar wij als trainers ons heel erg in verheugen is dat we de laatste tijd steeds vaker zien dat ook de jongste honden – degene vaak met minder ervaring en minder loopvermogen – ook steeds meer voor de tweede kans gaan en dat daar ook veel uit gescoord wordt.

In veel teams zie je dat alle ballen altijd naar één of twee goede spelers gaan en dat zij door hun eigen actie tot scoren komen. Echter bij ons zie je dus ook dat de minder goede spelers, door het simpele feit dat ze gewoon goed anticiperen op de actie van onze betere spelers die dan als bliksemafleiders werken – door niet stil te blijven staan en toekijken hoe de ander het doet, maar door er achteraan te lopen bij een doorloop of juist net even uit te stappen of uit de rug van hun tegenstanders lopen om vrij te komen – ook tot scoren komen.

Het scoreverloop: 1-1 schot Carlijn, 2-1 schot Isabel, 3-1 schot Lara, 4-1 schot Carlijn, 5-1 doorloop Anne-Fleur, 6-2 schot Lara, 7-3 doorloop Doris, 8-3 doorloop Lotta en eindstand 8-4 gewonnen.

Met dank aan de invallers Doris en Quintijn. En Lara die gelukkig weer een halve wedstrijd heeft meegespeeld.

Deze wedstrijd is precies waarom wij als trainers ook steeds tot in den treuren blijven hameren op: blijven bewegen, zien wat de medespeler doet en daarop reageren.

Tijdens trainingen horen wij regelmatig “gaan we dat alweer doen?”, maar misschien moeten onze lieftallige hondjes eens gaan realiseren dat het blijven herhalen zijn vruchten begint af te werpen. Het bewijs van dat het werkt hebben ze in deze wedstrijd dubbel en dwars zelf geleverd: iedereen kan scoren en als team kan je (daardoor) dan dus ook van tegenstanders winnen.