Verslag C2: “Zo zie je maar: hard werken loont!”

Zondagochtend kwart voor zeven en het Schoterbos begon langzaam te ontwaken. Ik liep het bos in in het donker met een dichte mist over het grasveld. Soms hoorde ik Delko wel, maar kon hem niet zien. En naarmate ik er langer liep werd het telkens lichter en trok de mist gemoedelijk op. In het gras kon je eindelijk weer zien waar Delko had gelopen doordat de dauw daar was verdwenen.

En dit alles een dag later dan de dag waarop er veel taart is gegeten, de kinderchampagne rijkelijk vloeide en er medailles zijn uitgedeeld. En een dag waarop de C2 nog hard aan het werk moest om uitzicht te behouden op het kampioenschap.

Daarvoor moesten we helemaal naar Nieuw-Vennep bij KIOS op bezoek.

Met de opstelling hadden we erop gegokt dat het vak van Rinske, Lotta, Isabel en Carlijn de deur verdedigend dicht zouden houden. Mede ingegeven dat KIOS gezien de eerdere uitslagen (met weinig korfpunten) moeite zou hebben met scoren.

En was het aan het vak van Anne-Fleur, Cilla, Lisanne en Nathalie om gelijk de voorsprong te pakken. En dat deden ze dan ook met een mooie doorloopbal van Anne-Fleur.

Echter de acht dames van KIOS (eindelijk een gelijke strijd) waren niet voornemens om zich gelijk gewonnen te geven en scoorden de gelijkmaker.

Maar gelukkig maakte Carlijn daarna met een doorloopbal de 1-2. Nadat KIOS een strafworp mee had gekregen, die er niet in ging (soms moet je wat geluk hebben), kregen wij een strafworp mee. Maar gelukkig hebben wij Lotta, die hem er gelijk in één keer prachtig ingooide (1-3).

Eindelijk wat lucht, want KIOS had vanaf het begin ook veel kansen, maar had problemen met de afronding. Dus echt gerust was ik er niet op.

Anne-Fleur maakte vervolgens de 1-4 met een afstandsschot. KIOS maakte nog de 2-4, maar vervolgens zag je onze jonge honden verdedigend steeds meer grip krijgen op hun tegenstanders.

Carlijn maakte uiteindelijk de 2-5, Isabel de 2-6 en Anne-Fleur de 2-7, alle drie door middel van een doorloopbal.

Wat je in onze verdediging zag gebeuren was dat KIOS op een gegeven moment moeite had om de bal goed rond de korf te spelen omdat wij binnen de zes meter onze tegenstanders opvingen en dicht op hun huid bleven zitten. Waardoor KIOS niet meer voor het schot ging en zich liet verleiden tot het gooien van diepe ballen richting de korf. En zolang wij maar genoeg druk bleven geven op de ballijnen door alleen maar te dreigen met voorverdedigen en het blijven volgen van de tegenstander maakte KIOS telkens foutjes waardoor wij de bal konden oprapen.

En juist aanvallend ging het zo goed omdat wij het baltempo hoog probeerden te houden, vanuit een ruime 4-0 telkens in de aangeef kwamen, en wij direct richting de korf langs onze tegenstanders liepen en/of dit afwisselden met schoten op de korf.

KIOS maakte het ons wel heel lastig, ondanks uiteindelijk het ruime verschil in punten. Er waren vooral in het begin genoeg momenten waarop het ook zomaar fout had kunnen lopen.

Overigens grote dank aan Willemijn die niet alleen de statistieken bijhield, maar ook onze speelsters vanaf de reservebank aanspoorde tot grootse dingen. Niks belangrijker dan een dreigende wissel om de spelers in het veld scherp te houden ;-).

Je mag stellen dat onze jonge honden in de wedstrijd tegen KIOS hard hebben gewerkt! Waarschijnlijk een understatement, maar zo zie je maar dat wanneer IEDEREEN HARD WERKT, wanneer IEDEREEN SLIMMER LOOPT, niemand verzaakt, je SAMEN tot grote dingen kunt komen. Weer een stapje dichterbij het kampioenschap.

Afgelopen zaterdag 21 oktober was de beslissende wedstrijd tegen Tempo. De C2 won deze wedstrijd met 8-2 en is daarmee KAMPIOEN!!! Gefeliciteerd allemaal!