Verslag D2: “Missie geslaagd!”

Zaterdagmiddag mocht D2 het opnemen tegen DKV (Door Korfbal Vriendschap) D1. DKV staat op plaats 5 in de poule; wij op plaats 7. Tot nu toe scoort D2 gemiddeld 2 doelpunten per wedstrijd. Dit aantal moest tegen de nummer 5 kunnen worden overtroffen! Nog bij het clubhuis vonden de meiden en de jongens van D2 dat wel een mooi doel voor vandaag: tenminste 3 doelpunten scoren. Opgewekt vertrokken we met vier korfbalmoeders en coach Melle naar de havenstad IJmuiden. Op naar sporthal Zeewijk.

Het eerste kwart begon niet helemaal zoals gepland. Al in de eerste minuten scoorde DKV 1-0 en 2-0. Maar al gauw daarna scoorde Tijn de 2-1 met een hele mooie doorloopbal, op aangeven van Mei. Als reactie volgde een snelle aanval en een gericht schot van DKV (3-1). Na wat lijnfoutjes van beide clubs (er liepen ook wel heel veel gekleurde lijnen op het veld) werd het weer tijd voor een doelpunt van D2. Tijn gaf een mooie doorloopbal en Kaya scoorde 3-2!

Het tweede kwart kwam DKV regelmatig in ons verdedigingsvak. Maar Willemijn, Kaya, Tijn en Mei bleven goed en fel verdedigen en gaven de DKV-spelers weinig ruimte. Maar ook onze aanvallers Sanne, Vita, Max en Ioannis waren goed bezig. Ioannis had zelfs 4 schotkansen. Helaas hadden de ballen nogal wat effect en kwamen ze nét niet in de korf. Dat leverde vanaf de tribune veel “oei’s” en “aah’s” op! Toen was het rust en nog steeds 3-2. Tot nu toe de beste stand in de rust van D2 in deze behoorlijk lastige poule!

We stonden nu op een doelpuntensaldo van 2, dus de van te voren bedachte missie behoorde nog steeds tot de mogelijkheden. DKV bedacht alleen om maar gelijk te gaan scoren in het derde kwart (4-2). Maar het aanvallende team van D2 (Willemijn, Lotte, Kaya en Tijn) had er zin in; de aanvallen duurden langer. Helaas wel met wat minder schotkansen dan in het tweede kwart. Bij DKV begon ook het aanvallende team warm te lopen. Een snel, lang meisje met krullend haar scoorde vlak achter elkaar 5-2 en 6-2. Maar Ioannis was lekker op dreef en onderschepte veel ballen in het verdedigingsveld.

In het vierde kwart kreeg DKV veel schotkansen. Onze spelers en speelsters werden wat moe. Het werd 7-2 en 8-2. Maar D2 bleef voor de missie gaan. En hoe! Max schoot in de korf van enorme afstand en het was 8-3! De korfbalmoeders juichten vanaf de tribune. De missie van 3 doelpunten was geslaagd! Er volgen nog wat korte aanvallen van de D2, waarbij Sanne een paar mooie ballen vanaf de middenlijn vangt. Vita schiet ook nog een keer op de korf, die jammer genoeg net afketst! DKV heeft de laatste minuten de overmacht in de aanval, maar weet de korf niet te vinden. Dit mede dankzij goed verdedigen van Lotte (het doelpunt van DKV werd afgekeurd) en veel afvangballen van Kaya. Hij maakt zelfs een soort van snoekduik in de lucht!

De spannende wedstrijd is af. Wij zijn ondanks het verlies trots op onze D2. De missie is geslaagd! Stiekem heeft D2 zelfs twee geslaagde missies: het is ze ook gelukt om deze wedstrijd onder de 10 tegendoelpunten te blijven. Jullie zijn kanjers. Tevreden en met rode koppies van de inspanning gaan de spelers en speelsters weer richting het Haarlemse.

Geschreven door: Saskia Claassen