Verslag D2: “Zou het ze deze keer lukken?”

Zaterdagmiddag was het zover. De D2 speelde thuis tegen Blauw-Wit D3. De clubs staan samen onderaan in de poule, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Onze jongens en meiden hadden er zin in, zeker toen ze hoorden dat ze een heuse taart konden winnen bij een overwinning.

Het eerste kwart begon veel belovend. Deborah, Tijn, Ioannis en Mei stonden in de aanval en hadden er duidelijk zin in. Mei was lekker bezig met het aangeven van doorloopballen. Dit leidde al vrij snel tot een mooie 1-0 van Tijn. Ook Deborah had een mooie schotkans.

Het tweede kwart gingen Sanne, Lotte, Kaya en Max aanvallen. Zowel Sanne als Lotte hadden goede schotkansen. Onze verdediging was ook lekker op dreef (Deborah, Ioannis, Willemijn en Tijn) en onderschepte veel ballen. Blauw-Wit schoot nog een keer raak op de korf, maar helaas voor hen verdedigde Haarlem het schot, dus de scheids keurde het doelpunt af. Vrij snel daarna had Sanne haar vierde schotkans en die was raak: 2-0!

Na een korte peptalk bij rust van coach Melle ging de D2 weer vol in de aanval. Het nieuwe aanval team bestond uit Willemijn, Ioannis, Tijn en Mei. Het was mooi om te zien dat de jongens en de meiden zo goed samenwerkten. Daardoor kregen Mei, Willemijn en Tijn diverse schietkansen, die er nét niet in gingen. Even later kreeg Ioannis nog een strafworp. Die was naast, maar daarna kwam er voor hem een nieuwe kans, wat leidde tot een verdiende 3-0 voorsprong. Daarna volgende er voor Haarlem nog een mooi punt uit een doorloopbal, maar deze keurde de scheidsrechter af vanwege snijden. Blauw-Wit maakte in dit kwart ook steeds meer gooi-fouten, waar verdedigers Kaya en Willemijn – door middel van sprongen en snoekduiken – goed gebruik van maakten.

Het laatste kwart bestond de aanval uitsluitend uit meiden (Sanne, Deborah, Janna en Lotte). Door snel rondspelen en goed naar elkaar kijken volgde al snel de 4-0 (Deborah) en de 5-0 (Janna). Wat waren ze blij! Dat Blauw-Wit nog een tegendoelpunt maakte, kon de pret niet drukken. De eindstand was 5-1, onder veel gejuich en high-fives!

Dat wordt dus taart eten volgende week. En op naar een volgende overwinning, want dit smaakt naar meer.

Geschreven door: Saskia Claassen