Verslag E2: “Voor alles een eerste keer…”

Voor de kinderen van onze E2 – Ian, Simon en Sietske – aangevuld met twee dames uit de F1 – Alysia en Merel – was het afgelopen zaterdag hun eerste officiële wedstrijd in het tenue van HKC Haarlem. Toch altijd wel spannend zo’n eerste keer. Maar gelukkig stonden er veel toeschouwers langs de lijn en bleef het ondanks de soms donkere wolken nog wel droog.

Zoals de einduitslag (0-15) al doet vermoeden was het een beetje een ongelijke strijd. Maar wat wil je met vijf kinderen, waarvan twee nog met de F-leeftijd, die net pas een paar weken met korfbal zijn begonnen tegen een team die zichtbaar al langer dan een jaar korfbalde en waarvan de gemiddelde leeftijd gewoon hoger was.

Verdedigen kostte vooral veel moeite en op een gegeven werd dat bijna geheel nagelaten. Maar als je nu denkt dat de koppies gingen hangen… nee hoor! Integendeel, iedereen bleef lachen en de toeschouwers bleven de kinderen luidkeels toejuichen. En de kinderen bleven het proberen.

En dat is precies de juiste instelling, waar sommige oudere teams nog iets van kunnen leren. Want neem maar van mij aan dat wanneer je gewoon blijft proberen er nog best veel eerste keren zullen komen. De eerste keer dat deze kanjers zullen scoren! De eerste keer dat deze kanjers een wedstrijd zullen winnen! En de eerste keer dat deze kanjers kampioen zullen worden!Geschreven door: Kees van den Berg