Verslag E2: “Weet je?!”

Onze kampioenen hadden het makkelijk tegen de E1 van Oosterkwartier. En dat is niet verwonderlijk als je weet dat veel van de kinderen van Oosterkwartier pas met korfballen zijn begonnen.

Daardoor was het vaak vrij makkelijk om de bal bij de eigen paal te onderscheppen, door te gooien naar het midden van het veld, om vervolgens de bal te verlengen naar degene die snel naar de paal was gelopen en daar vrij op de korf kon gooien. En als de fastbreak niet werkte kwam er bij het rondspelen altijd wel iemand vrij omdat niet iedereen van Oosterkwartier altijd even goed verdedigde. Uiteindelijk is het 13-1 geworden.

“Weet je?!” – Ik begin op mijn zoon te lijken door zijn stopwoordje over te nemen… – eigenlijk weet ik nooit zo goed wat ik van dit soort wedstrijden moet vinden. Het is leuk voor het zelfvertrouwen van onze kampioenen en om onder “gemakkelijke” omstandigheden dat te oefenen wat ze in de training aangeleerd krijgen. Maar eerlijk gezegd denk ik dat beide teams veel meer zouden hebben geleerd als ze tegen gelijkwaardigere tegenstanders hadden gespeeld.

Maar wel leuk om onze Oosterkwartier-buren eens tegen te komen en goed om te zien dat Oosterkwartier weer wat nieuwe aanwas in de E heeft gekregen. Dat is goed voor het korfbal in de regio en uiteindelijk ook goed voor onze vereniging.

 

Geschreven door: Kees van den Berg