Verslag E3: “De grote onbekende…”

Voor de wedstrijd tegen de E3 van Huizen afgelopen zaterdag waren uiteindelijk maar vier van onze kampioenen aanwezig. Daarmee was voor de coach in ieder geval het wekelijkse puzzeltje van wie laat ik welke kwart spelen een stuk gemakkelijker.

En ik mag niet sarcastisch doen, maar de laatste tijd zijn we verraster (is dit een goed Nederlands woord?) als alle spelertjes in het veld lijken op de foto’s in Sportlink, dan wanneer ze er gewoon niet tussen staan. Zo ook deze keer.

In de eerste kwart kwamen onze kampioenen op voorsprong door een korfpunt van Frederique. Onze kampioenen hadden een duidelijk veldoverwicht, maar wisten telkens net niet te scoren omdat er veel te gehaast werd geschoten.

Vervolgens kwam bij Huizen in de tweede kwart “de grote onbekende” het veld op. En direct kregen we een strafworp tegen omdat Frederique de grote onbekende (een jongetje) verdedigde op moment dat hij wilde schieten. En vervolgens nam de grote onbekende de strafworp op dusdanig mooie en gecontroleerde manier dat het gewoon niet anders kan dan dat hij uit een hoger team komt. En je kan hier moeilijk over gaan lopen doen, boos of verdrietig om worden, maar in feite schiet je daar niks mee op en moet je gewoon de wedstrijd nemen zoals hij is en proberen er korfballend een oplossing voor te vinden.

Maar zoals verwacht bleef het niet bij alleen maar de strafworp: daar waar onze kampioenen in de eerste kwart veldoverwicht hadden, was het veldoverwicht geheel omgeslagen richting en alleen maar ten verdienste van de grote onbekende. Uiteindelijk wist de grote onbekende nog twee keer te scoren en een meisje in stelling te brengen. Fedde kon de pijn nog een beetje verzachten door met een mooi schot een puntje te maken, maar halverwege de wedstrijd stond het dus 4-2 in het nadeel van onze kampioenen.

Maar onze kampioenen lieten zich niet van de wijs brengen. Ze profiteerden van het feit dat de grote onbekende niet in de derde kwart werd opgesteld. Fedde scoorde twee keer met twee prachtige doorloopballen die heel mooi net over het randje erin gingen en Madelief schoot de bal prachtig alleen zoals zij dat kan met een grote boog in de korf. Vlak voor de vierde kwart stond het dus maar 4-5 in het voordeel van onze kampioenen.

In de vierde kwart kwam de grote onbekende weer in het veld, maar nu werd Colin de bewaker van de grote onbekende. En dat betaalde zich uit. Madelief en Frederique maakten vervolgens nog twee puntjes waarna de eindstand 4-7 werd. Maar het was een spannende laatste kwart, dat kan ik je wel vertellen.

Halverwege het zaalseizoen, nadat onze kampioenen tegen iedereen in de poule hebben gespeeld, hebben ze nog maar één puntje laten liggen en staan ze fier bovenaan.