Verslag E3: “Deze trend laat ik liever aan mij voorbij gaan!”

Toen wij onze berenvellen verruilden voor kleding, toen mode ontstond, werd het ook mode om met de laatste mode mee te gaan doen. Nu heb ik drie kinderen en een jongere vrouw die mij jong houden, maar toch hoor ik zo nu en dan wel eens vanuit hun hoek wat geluiden dat ik wat meer met de mode mee zou moeten gaan.

Vorige week hadden onze kampioenen de uitwedstrijd tegen Rohda. De wedstrijd begon om 11 uur, maar het eerste korfpunt viel pas laat in de tweede kwart door een mooi schot van Fedde. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en er was niet echt een duidelijk overwicht van één van de teams. Dat kwam ook tot uitdrukking in de score, want pas in de derde kwart scoorde Rohda de 1-1.  Binnen de daaropvolgende minuut scoorde Fedde de 1-2, maar aan het einde van het derde kwart stond het toch weer 2-2. Dat beloofde een spannende vierde kwart te worden… maar vol vertrouwen want iedereen  stond aan onze kant goed te korfballen. Ook zeer zeker de kinderen wiens namen niet altijd genoemd worden omdat ze niet zo vaak scoren maar wel heel nuttig spelen zoals Fee en Jules. Uiteindelijk werd het 5-2 door scores van Fedde, Frederique en Colin.

Als ouders zeiden we langs de kant nog: “prettig zo’n spannende wedstrijd waarin er leuk gekorfbald wordt door beide partijen, zonder rare dingen behalve een keer een traantje na een botsing en waar de kinderen die op het veld staan ook lijken op de foto’s die in sportlink staan”.

Vandaag was de thuiswedstrijd tegen “hetzelfde” Rohda, maar – het lijkt wel een trend te worden – wat schertste onze verbazing? Er stond weer eens een jongetje van twee turven groter in het veld die vorige week er niet bij was, niet in sportlink bij dit team staat en opvallend veel beter is dan alle anderen.

Ik snap best dat je er soms niet aan ontkomt om invallers uit andere (hogere) teams te halen. En zolang de maximale en gemiddelde leeftijd niet overschreden wordt mag het natuurlijk ook allemaal volgens de regeltjes. Hoewel ik soms ook wel het idee heb dat de controle op de leeftijd (met name het invoeren van wisselspelers) door de scheidsrechters iets strenger bekeken mag worden.

Maar eigenlijk zou het niet eens zover mogen komen. Als trainer/coaches en wedstrijdsecretariaten zouden we gewoon ernaar moeten streven om het voor iedereen zo leuk en eerlijk mogelijk te houden. Kinderen van dezelfde leeftijden, met dezelfde kwaliteiten moeten tegen elkaar spelen, waar iedereen evenveel kans heeft om te winnen. En niet alleen maar kijken naar het eigen gewin. Alle kinderen in de E zijn kampioenen of ze nu in de poule op de bovenste of op de onderste plaats terecht komen.

De eerste kwart van de wedstrijd ging gelijk op en bleef net zoals de uitwedstrijd korfpuntloos. Allebei de teams hadden kansen, maar ze gingen er gewoon niet in. Toen kwam dat grote jongetje erin en kwamen onze kampioenen met 0-2 achter te staan door toedoen van dat jongetje.

Maar onze kampioenen gaven niet op. Vervolgens begon de inhaalrace: 1-2 door Madelief en 2-2 door Nadia zodat het bij rust gelijk stond.

Na rust konden onze kampioenen de ingenomen weg voortzetten en scoorden Madelief, Colin van onder onder de paal en Nadia zodat onze kampioenen met 5-2 voor kwamen te staan. De twee jongste kampioenen (Suus en Colin, voor de bond allebei 7) moesten het grote jongetje verdedigen en met succes. Weliswaar scoorde het jongetje nog twee keer, maar Madelief scoorde ons zesde korfpunt met zo’n mooi hoog schot dat als de korf een drie meter korf was geweest hij er ook nog in had gegaan.

De trend van dat onze kampioenen goed spelen (en dan hoeven ze niet eens altijd van mij te winnen zolang het maar eerlijke wedstrijden zijn) wil ik graag blijven volgen.

Maar die andere trend, met die turven, mag wat mij betreft weer terug in de kledingkast. Die laat ik liever aan mij voorbij gaan. Dan maar het verwijt dat ik niet met de laatste mode mee ga.