Verslag E3: “Een rare wedstrijd…”

De wedstrijd van onze kampioenen tegen KVA E2 was een beetje een rare wedstrijd. De E2 van KVA kamt met het probleem dat ze een chronisch tekort aan spelers hebben. Het was deze keer zelfs zo erg dat van de drie vaste spelers er slechts één aanwezig kon zijn. En verder hadden ze het team aangevuld met twee F-jes en twee D-jes.

Theoretisch mag het natuurlijk zolang de gemiddelde en maximale leeftijd niet overschreden wordt. Zelfs bij onze E3 zouden jongens als Jop en Jonas uit de D1 nog mogen invallen, omdat daar nog een F-je rondloopt. Maar die drie jaar leeftijdsverschil maken natuurlijk wel heel veel uit met betrekking tot fysiek en spelinzicht.

Maar ja, soms wordt je door omstandigheden gedwongen om noodgrepen toe te passen. In dit geval vervang je het ene dilemma (een team uit de competitie halen omdat je een chronisch tekort aan spelers hebt) voor het andere dilemma (kan je d-tjes tegen E-tjes laten spelen).

Maar uiteindelijk heeft de coach van KVA het netjes opgelost door de zege aan onze E3 toe te laten kennen: 11-10 is er in de boeken bijgeschreven terwijl na het eindfluitje 9-10 op het scorebord stond.

Vier prachtige korfpunten door Frederique en vijf prachtige korfpunten door Madelief. En veel mooie vangballen, onderscheppingen, verdedigende acties, aangooien etc door al onze kampioenen. Want dat vergeten we natuurlijk nog wel eens… dat je alleen maar kunt scoren (en winnen) doordat je de bal krijgt van je teamgenoot.

Als je het goed beschouwd is het altijd leuk om te winnen, en je moet ook altijd in een wedstrijd stappen met de instelling dat je wilt winnen, maar in feite gaat het erom of je leuk hebt gespeeld en tevreden bent met hoe je hebt gepresteerd.

En volgens mij kunnen onze kampioenen weer heel erg trots op zichzelf zijn.