Verslag E3: “Korfballen bij de E behoort leuk te zijn”

Wat ik graag zie… is dat een kind die met judo laatst nog tweede is geworden in de Dutch Open voor teams van meisjes onder de 10, in een hogere gewichtsklasse dan ze eigenlijk zit, en op vrijdagmiddag nog “werpvoer” is voor twaalfjarigen, ondanks dat het ongetwijfeld pijn zal doen na zo’n training, lachend en hard rennend de korfbalzaal in komt om maar zo min mogelijk van de korfbaltraining te missen.

…. is een jongetje die vanwege andere bezigheden op zaterdag alleen maar trainingslid is, maar bij de enkele keer dat hij wel een keer de eerste helft van een wedstrijd mee kan spelen moeite heeft om zich weg te rukken omdat hij ook eigenlijk de tweede helft wil spelen.

…. lachende gezichten en met elkaar spelende kinderen. Die elkaar helpen opstaan als ze toevallig vlak daarvoor tegen elkaar zijn opgebotst. Niet kibbelen over wie de bal als eerste in de korf mag gooien maar net zo blij zijn als de ander gescoord heeft en dat dan met elkaar vieren.

Wat ik NIET graag zie… is een kind die met enige tegenzin en zenuwen naar zijn wedstrijd gaat omdat hij weet dat hij weer tegen dat ene jongetje moet spelen van drie jaar ouder en drie turven groter.

… is een kind die na enkele minuten in het veld gestaan te hebben op de grond is geduwd en zo baalt van het duwen dat hij niet meer het veld in wil gaan.

… is dat een kind die verschrikkelijk zijn best doet, het moet verdragen om in het net tussen de zalen gegooid te worden (bij judo een vol punt), en dat een moeder van ons team na de wedstrijd hoort dat de boosdoener tegen zijn teamgenootjes zich laagdunkend uitlaat over datzelfde kind.

Kijk, dan zie ik liever dat een jongetje van drie jaar jonger en drie turven kleiner, ondanks het vele duwen, zich niet op z’n kop laat zitten en gewoon telkens op tijd voor dat jongetje van drie jaar ouder en drie turven groter springt, waardoor hij uiteindelijk geen enkele keer kan scoren. Wie is dan de … ?!

Voor de statistieken het scoreverloop: 1-2 Froukje, 2-2 Frederique, 3-2 Froukje, 4-2 Colin, 5-5 Frederique.

Uiteindelijk toch weer een goede wedstrijd van onze kampioenen. En volgende week maar weer een leuke wedstrijd met hopelijk minder tranen maar wel met veel lachende gezichten.