Verslag H1/2: “Veel progressie afgelopen weekend”

Afgelopen zondag speelde Haarlem 2 tegen de routine van Die Haghe 4. Vergeleken met de wedstrijd tegen VEO speelden Haarlem 2 zeer verdienstelijk en deed het veldspel niet veel onder vergeleken met Die Haghe. Het was de routine van de Hagenaars die Haarlem 2 de das om deed. Maar met dit vertoonde spel kunnen de Haarlemmers zeker punten gaan pakken de komende wedstrijden.

Haarlem 1 trad aan tegen een oude en stugge bekende vereniging Sporting West. De Haarlemmers speelden vergeleken met de wedstrijd tegen Zwart Wit fris, verrassend en met passie. Deze middag zagen we mooie en schitterende aanvallen en was het soms echt genieten geblazen. Als Haarlem alle kansen de eerste helft al had benut had Sporting West al voor rust op de rug gelegen en 8 tellen rust gehad. De laatste 5 minuten maakten de Haarlemmers het zichzelf moeilijker dan de uitslag 15-13 doet vermoeden. Met dit vertoonde spel kan Haarlem 1 dit seizoen meer naar boven kijken dan naar beneden.

Zondag treed Haarlem 2 aan in Leiden tegen Sporting Trigon. En ik kan me niet herinneren dat Leiden ons goede herinneringen geeft. Veel beslissingswedstrijden gingen daar verloren en deze plek heeft ons weinig goeds gebracht afgelopen jaren. Hopelijk kan Haarlem 2 deze zondag het tij keren om van het Leids syndroom af te komen. Sporting Trigon won beiden wedstrijden tegen ALO 5 en Fortuna 5 en staat bovenaan in de poule. De laatste keer dat Haarlem 2 Sporting Trigon trof was op 17 april 2016 en het verloor daar met 14-9

Haarlem 1 mag een wedstrijd spelen tegen Spirit uit Voorthuizen, gelegen op de mooie Gelderse Veluwe. Spirit speelde afgelopen seizoen op het veld nog eerste klasse, maar is gedegradeerd. In de zaal speelt dit team nog eerste klasse, dus geen team waar we zomaar even van gaan winnen. Tegen HKC Hengelo wonnen de Voorthuizers met 18-11 en tegen ALO was er verlies voor Spirit (21-18). Voor de historie kan ik niets terugvinden in het gehele archief dat we tegen dit team hebben gespeeld. Ik vertrouw op een goed resultaat als het spel net zo was als afgelopen week, en als de progressie doorzet is mijn vertrouwen voor komende zaterdag nog groter.

Geschreven door: Joop Aarsen