Verslag Kampioenswedstrijd E1

E1 kampioen 2017Om 6 uur s ‘avonds op 19 mei zouden we verzamelen, als ik 5 minuten te laat kom aanlopen zie ik het gelijk: de kinderen zijn zenuwachtig. Ze rennen, springen, praten en schreeuwen. Maar ook bij Melle en bij mij zijn er zenuwen aanwezig. We kunnen drie wedstrijden voor het eind van het seizoen al kampioen worden!!

Het doel van deze wedstrijd was dus winnen, we speelden tegen Aurora E1 waar we vorige keer 9 – 11 van hadden gewonnen. Na wat warming-up oefeningen gedaan te hebben begon de wedstrijd. Onder leiding van scheidsrechter Jordi Braber (Haarlem 2) staat het binnen no-time via Thijmen 1-0 en de aanval daarna ook door een schot van Thijmen 2-0. Vervolgens duurt het een tijdje tot er weer een goal valt, mede door het goede verdedigende werk van onze E1 is de wedstrijd op dit moment een beetje saai. Vooral complimenten voor het verdedigende werk van Marit, die haar meisje geen centimeter ruimte gaf gedurende de hele wedstrijd. Door een goede aangeef van Puck kan Jonas met een doorloopbal (one-hander) de 3-0 maken.

Tijdens de tweede tien minuten wordt het goede korfbal van het eerste kwart gewoon voorgezet. Door Jop 4-0 en 5-0 lijkt de spanning er helemaal af te zijn. Weer volgt een saaie periode waarin Aurora amper kan overgooien en wij niet snel tot schoten komen. Als Isabelle met haar eerste doelpunt de 6-0 maakt lijkt het helemaal een makkelijke avond te worden. Voordat Jordi de rust in fluit is er nog een goede onderschepping van Jonas waardoor hijzelf de 7-0 maakt.

Het derde kwart was het spannendste kwart. Door minder verdedigend werk van onze kant wordt het 7-1 en later 7-2. Dan komt Jop gelijk met een antwoord 8-2 van afstand. Hierna scoort Aurora nog de 8-3 en even later de 8-4.

 

E1 kampioen 2017 2

 

Als coach maakte ik mij voor het laatste kwart niet heel druk, Marit en Jonas kwamen er in dit kwart weer in voor Jop en Isabelle. En na het goede verdedigende werk van zowel Marit als Jonas in de eerste twee kwarten wist ik dat Aurora nooit meer dan 3 doelpunten zo gaan maken. Uiteindelijk werd het er maar 1. Via Marit werd het 9-4 en daarna dus 9-5. Als Jonas twee minuten voor het einde de 10-5 binnen schiet weet ik dat we winnen en daarom kampioen zijn!!!

Na het ontvangen van rozen en medailles en het maken van foto’s wilden de kinderen maar één ding: Taart!!!