Verslag recreantentoernooi: “De keuze tussen twee gevaren”

Je kan ervoor kiezen om je vol te eten achter een iPad of televisie, waarbij je als een zombie het ene filmpje na het andere filmpje futloos zit te consumeren en je alleen maar steeds meer ruimte op de bank gaat innemen met het gevaar dat je nooit meer van de bank komt alleen dan in een liggende houding.

Je kan er ook voor kiezen om je bloed sneller te laten stromen, de adrenaline te voelen, de deur uit te gaan met het gevaar dat mensen zomaar iets tegen je gaan zeggen en dat is dan tot daar aan toe, maar je wordt dan ook nog eens geacht iets terug te zeggen.

Ik koos afgelopen zaterdag voor het tweede door mee te doen aan het recreantentoernooi. Drie wedstrijdjes korfballen tegen vaak net zulke onervaren korfballers als ikzelf. En soms tref je een gewezen korfballer die wellicht iets minder snel in de loop der tijd is geworden, maar nog niet zijn slimmigheidjes is verleerd. Alleen maar leuk toch om naar te kijken als hij je in de luren legt. En de score? Het is leuk om te winnen, en tijdens de wedstrijd kan het nog wel eens fanatiek gaan, maar na het eindfluitje gaat het alleen maar om de gezelligheid.

En ach het commentaar van mijn kinderen neem ik dan maar op de koop toe. “Pap je moet niet dit doen.” “Je moet niet zus doen.” Dan is wat mij betreft de missie op twee fronten geslaagd en verwacht ik eigenlijk ook wel een klein beetje mijn fouten niet meer bij mijn kinderen terug te zien.

Lijkt het je ook leuk om verplichtingsloos elke week gewoon lekker sportief en sociaal bezig te zijn? Op de dinsdagavond trainen de recreanten. En je bent altijd welkom om je aan te sluiten. Maar pas wel op: je loopt het gevaar dat je het nog leuk gaat vinden ook!