Wedstrijdverslag Badh’dorp/MIK D1 – Haarlem D2

korfbal vet cool articleDe trend is gezet! Chapeau voor de B1, want na het met plezier lezen van hun wedstrijdverslagen de afgelopen weken, zijn nu ook de coaches van de D2 in de pen geklommen voor een wedstrijdverslag van hun team. Wij als redactie zijn erg benieuwd of er volgende week nog meer teams zijn die aanhaken…? Het verslag van de D2 tegen Badhoevedorp/MIK lees je hieronder.

Om 9 uur verzamelen en vertrekken we richting Badhoevedorp. Als we na een korte reis allen mooi op tijd zijn aangekomen blijkt dat de wedstrijd voor ons met 20 minuten uitloopt. Nu hebben we een uur voor de voorbereiding, wat een beetje veel van het goede is. Nog voor de wedstrijd valt de eerste gewonde als de kinderen lekker met elkaar aan t spelen zijn. Gelukkig weten de kantine dames hem met een pleister en een snoepje weer op te lappen. Vervolgens kunnen we na een korte warming-up eindelijk beginnen met de wedstrijd.

Al na 3 minuten komen we 0-1 voor door een kort schot voor de paal van Isabel. Dan krijgt de tegenstander even tijd om aan te vallen, maar de verdediging houd het goed dicht en als in de bal weer in de aanval gebracht wordt weet Moos in de 6e minuut te scoren met een doorloop-kort schot combinatie. Hierna gaat het snel in de 7e minuut scoort Max met een doorloopbal en Lisanne volgt in de 8e minuut ook met een doorloopbal. We staan inmiddels voor met 0-4 en iedereen in de 1e aanval heeft gescoord! Nu wordt de tegenstander echter een beetje wakker en wordt het aanvallen moeilijker. Dan zijn er 12,5 minuten gespeeld en is het tijd om te wisselen. Na de wissel weet de tegenstander voor het eerst tot scoren te komen met een schot van afstand. Nu de tegenstander echter wat strakker verdedigd vind de 2e aanval het moeilijk om tot kansen te komen en raakt veel ballen kwijt door onderscheppingen. De aanval van de tegenstander weet echter niet veel met dit bal bezit te doen en we gaan met 1-4 de rust in.

In de rust benadrukken wij dat ze het erg goed doen, zeker omdat we vorige week thuis met 2-8 verloren hadden van deze ploeg, en dat als ze goed rond blijven spelen de kansen vanzelf weer gaan komen. Ook vertellen we ze dat we het erg leuk vinden dat we veel goede dingen van de training terug zien. Zelf hebben de kinderen een iets ander beeld van de wedstrijd. Ze vertellen dat ze het erg vervelend vinden hoe fysiek de tegenstander speelt en dat de scheids niet fluit voor deze overtredingen.

Dan gaat de tweede helft van start en mogen wij beginnen met bal. De aanval krijgt komt echter niet echt tot scoren, weer omdat er strakker verdedigd wordt en het rondspelen wil ook niet echt meer lukken. Vervolgens komt de tegenstander 2 keer snel achter elkaar tot scoren en is de stand opeens 3-4. Max weet er even later met een doorloopbal 3-5 van te maken, wat ons weer wat ruimte bied. Onze aanval weet daarna echter niet meer tot scoren te komen en de tegenstander wel en we gaan het laatste kwart met 4-5 in. Op dit moment beginnen de kinderen echt last te krijgen van het fysieke spel van de tegenstander, wat ook terug te zien is hun spel. Hiernaast begint de scheids ook enkele dubieuze beslissingen te nemen. Waarna de tegenstander in de 15e en 17e minuut twee keer met een doorloopbal weet te scoren welke allicht niet goedgekeurd hadden mogen worden, maar hoe dan ook: wij hebben pas 1 keer in de 2e helft gescoord. Onze aanval doet met het scorebord op 6-5 nog enkele verwoede pogingen om de wedstrijd in ons voordeel te beslechten. Het mocht echter niet meer baten en we verliezen deze wedstrijd met 6-5.

De kinderen zijn een beetje terneergeslagen, zeker nadat we zo goed waren begonnen. Ook houden ze geen lekker gevoel over aan het fysieke spel van de tegenstander. Wij zijn echter, net zoals de ouders, erg trots op de goede wedstrijd die ze gespeeld hebben. Kijk alleen al naar het verschil in stand met vorige week: 6-5 in plaats van 2-8! Ook vinden we het erg leuk hoe goed ze onze opdrachten en wat ze op de training geleerd hebben uitvoerden. Er werd erg goed afgevangen, ze waren lekker fel op de bal en er werd veel meer geschoten dan voorheen en er werden zo ook veel meer kansen benut. Al blijkt dat doorloopballen nog steeds hun sterke kant is, want vrijwel alle doelpunten kwamen uit een doorloopbal of een actie via een doorloopbal voort.

– 2 trotse trainercoaches