Wedstrijdverslag BEP D2 – Haarlem D2

korfbal vet cool articleHet is zaterdag ochtend 3 december en we komen aan bij de sporthal De Beukenkamp waar BEP speelt. Ik moet meteen terugdenken aan de keer dat ik hier met de F1 was en de jongens buikschuivers aan het maken waren in de douche.

Voordat we aan de wedstrijd beginnen weten Maxime en ik al dat BEP duidelijk het betere team is. Ze hebben het eerste kwart echter moeite om tot scoren te komen, doordat wij erg sterk verdedigen. Doordat zij minder tot scoren komen en doordat wij goed naar elkaar kijken en samen kansen creëren kunnen wij gelijk opgaan met hen.

Even voor de rust begint BEP echter uit te lopen en kijken de kinderen af een toe een teleurstellende blik op het scorebord. In de rust benadrukken Maxime en ik echter dat ze supergoed spelen en lekker door moeten gaan.

In de tweede helft begint Jannie aan z’n eerste wedstrijd. Hij mag eerst verdedigen en doet dit vol overgave, waardoor hij meerdere malen ballen weet te onderscheppen. In de aanval wordt ondertussen goed geprobeerd het spelletje dat we vrijdag getraind hebben te spelen. Door de verdedigende druk van BEP is dit echter lastig.

Als we aan het einde nog een vrije bal krijgen zet Maxime snel de mensen op de goede plekken en kunnen we hem nemen. Vrije ballen zijn namelijk nog iets enigszins nieuw.

Hoewel we uiteindelijk de wedstrijd verliezen zijn wij erg tevreden over het resultaat. De kinderen bleven tot het einde er vol voor gaan. Steunden elkaar goed in de verdediging en wisten elkaars tegenstanders soms goed over te nemen. Ook keken ze in de aanval goed naar wie er vrij stond en wisten ze elkaar mooi aan te spelen. Moos en Carlijn wisten de diepe bal die we afgelopen week geoefend hadden perfect uit te voeren, wat tot een prachtig doelpunt leidde. Kortom een echte teamprestatie!

Ga zo door!