Wedstrijdverslag Blauw-Wit B1 – Haarlem B1

korfbal vet cool articleDeze zaterdag, 1 oktober, moest de B1 van Haarlem uit spelen tegen de B1 van Blauw-Wit. Iedereen was heel erg zenuwachtig voor de wedstrijd, want als we deze wedstrijd zouden verliezen konden we geen kampioen meer worden. Bijna het hele team was compleet, alleen Jelle was er niet.

Toen we aankwamen begonnen we met een goede warmig-up zodat we alvast in de wedstrijd kwamen. Daarna begonnen we met een goede inschietsessie, waardoor we al helemaal klaar voor de wedstrijd waren en we er niet tijdens de wedstrijd in moesten komen. Het fluitsignaal, de wedstrijd zou gaan beginnen. In het eerste aanvalsvak stonden Thomas, Jayden, Inge en Marin; in het verdedigingsvak stonden Diewert, Wouter, Madelief en Suze. We kwamen meteen al voor door een mooi afstandsschot van Inge. Daarna scoorde Blauw-Wit en stond het 1-1. Toen hadden we het scoren te pakken en gingen we als een speer. Het werd na veel doelpunten van onze kant 1-6. Het ging heel goed en we hielden het potdicht met z’n allen. We hielden het zo goed dicht dat we na de eerste helft zelfs 2-7 voor stonden. We gingen met een goed gevoel de rust in.

Na een goede uitleg van Peter en Ronald gingen we de tweede helft spelen. Meteen scoorden we weer ,twee keer zelfs, het stond na de eerste minuut in de tweede helft alweer 2-9. Daarna scoorde Blauw-Wit weer en stond het 3-9. Wij scoorden en daarna de tegenstander tot het 4-11 stond. Op dat moment zakten we een beetje in, omdat het erop leek dat we de wedstrijd al hadden gewonnen maar we hadden nog vijftien minuten te gaan. Omdat we inzakten scoorde de tegenstander 3 keer en stond het opeens 7-11. We konden het niet laten gebeuren dat we zouden verliezen dus gingen we extra goed verdedigen. De laatste vijf minuten waren al ingegaan. Wij scoorden weer en we stonden weer voor met vijf doelpunten, 7-12. Nog maar drie minuten te gaan, het was heel spannend. De tegenstander scoorde weer en het stond 8-12. Na deze goal hoorden we het eindsignaal van de scheids en wisten we dat we gewonnen hadden!

Omdat we gewonnen hadden kunnen we nog kampioen worden. Aanstaande zaterdag 8 oktober is onze kampioenswedstrijd tegen KZ-Hiltex, het belooft een spannende wedstrijd te worden. We spelen thuis en beginnen om 11:30 uur. De hele B1 zou het heel leuk vinden als er zo veel mogelijk mensen willen komen kijken en ons aanmoedigen zodat we kampioen worden. Wij hopen u zaterdag 8 oktober te zien als supporters langs de kant om 11:30 uur.