Wedstrijdverslag Fiks F2 – Haarlem F1

korfbal vet cool articleOnze kampioenen winnen hun eerste wedstrijd in de tweede klasse

Afgelopen zaterdag mochten we met de F1 naar Oegstgeest op bezoek bij Fiks. We moesten vroeg op, want de wedstrijd zou om 9 uur beginnen. Toen we de hal binnen kwamen zagen we een aantal bekende gezichten van kinderen waar we in het veldseizoen al tegen gespeeld (en verloren) hadden. Maar nu kwamen we gelukkig voor de F2 en niet voor de F1.

De wedstrijd begon heel onwennig voor onze spelertjes. Hun laatste wedstrijd was al weer een aantal weken geleden en vanwege Sint-Maarten hadden we vrijdag natuurlijk niet getraind. En dat was in het begin goed te merken.

Hoewel het gooien en vangen de eerste vijf minuten niet echt heel goed ging, ging het verdedigen wel goed. De eerste vijf minuten stonden we alleen maar bij de korf van de tegenstander met zo ongeveer 10 schotkansen die er allemaal niet in wilden gaan. En toen er eindelijk één eerste uitval van Fiks kwam dacht ik bij mezelf: het zal toch niet waar zijn dat zij gelijk bij de eerste beste kans wel scoren…. Maar gelukkig voor ons gebeurde het niet.

Het verlossende schot kwam gelukkig aan onze kant en nog in de tweede tien minuten kwamen we met 3-0 voor te staan. Wat eigenlijk wel heel onwennig voor ons was aangezien we het afgelopen veldseizoen nog nooit hadden meegemaakt dat we opeens tegen vijf tegenstanders moesten in plaats van vier. Een wat groter jongetje van Fiks kwam als vijfde superspeler in het veld en nog geen 15 seconden later mocht hij er weer uit nadat hij voor Fiks scoorde. En nog weer binnen een halve minuut mocht het jongetje er weer in. Halverwege de wedstrijd was het 5-2 voor ons.

In de tweede helft ontpopten bepaalde spelertjes zich als ware verdedigers die niet alleen op hun tegenstanders letten, maar ook op de bal en regelmatig er tussen sprongen om de bal te veroveren. Of het op zich namen om twee kinderen tegelijkertijd te verdedigen.

Uiteindelijk werd het 8-4 voor ons. Bij alle scores sprongen alledrie de coaches een gat in de lucht maar de laatste van Djesse in de laatste seconde, eigenlijk tegelijkertijd met het eindfluitje van de scheidsrechter, was wel heel bijzonder. De scheids wilde hem eigenlijk eerst niet meetellen, maar toen de coach van Fiks zei dat ze het zo’n mooi schot vond dat hij wel meegeteld moest worden was het dus 8-4.

Om heel eerlijk te zijn hoorde dit team van Fiks niet in de tweede klasse thuis en was het uiteindelijk een makkelijke overwinning. Maar niemand van ons die dat erg vond. Nu stonden wij eens aan de andere kant van de medaille. Onze eerste overwinning in de tweede klasse!

Deze keer waren we voor een uitwedstrijd eigenlijk best wel met veel toeschouwers. Inclusief de coaches waren we met z’n negenen. En wij met z’n allen gezellig op een bankje midden in de zaal naast het veld terwijl de ouders van Fiks hoog op de tribune zaten te kijken.

Een speciale pluim voor Sofie (ik hoop dat ik je naam goed spel), de grote zus van Nathan. Onder dwang, gechanteerd met snoep, was ze toch met haar moeder achter ons aan gereden om te komen kijken. Leuk! Misschien een idee om er een gewoonte van te maken om altijd met een extra auto vol met toeschouwers naar uitwedstrijden te gaan?