Wedstrijdverslag Haarlem A1 – IJsselvogels A1

haarlemlogoA1 kansloos

Einduitslag HKC Haarlem A1 tegen IJsselvogels A1: 7-21. Dan hebben we dat maar gelijk gehad. Eigenlijk was deze wedstrijd op voorhand al kansloos. IJsselvogels had in de veldcompetitie in haar poule (2e klasse K) alles al ruimschoots gewonnen. 77 doelpunten in de plus in 7 wedstrijden. En in plaats van naar de eerste klasse te promoveren zijn ze in de zaal 2e klasse J blijven spelen.

Tijdens de wedstrijd zag je gewoon dat IJsselvogels een klasse beter was. Maar daarnaast had ik ook het idee dat onze A1 meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander aan het korfballen was. Veel fouten. Een aantal door de tegenstander afgedwongen, maar ook een aantal ongedwongen.

Weliswaar toch nog best redelijk veel kansen gecreëerd, maar vaak waren de schoten net niet zuiver genoeg en waren met name de lange jongens van IJsselvogels goed in de afvang. En als ze bij IJsselvogels dan wel vallen verlies je gewoon met dikke cijfers.

Sorry, ik heb niet bijgehouden wie er van ons allemaal heeft gescoord. Maar dat is ook niet zo heel erg interessant. De enige les die de A1 hieruit moet meenemen is dat als het niet zo lekker loopt, dat ze gewoon moeten blijven korfballen en zich niet gek moeten laten maken. Dat de A1 kan korfballen hebben ze in de veldcompetitie al aangetoond.

En anders moeten ze allemaal maar eens bij de F-jes komen kijken…