Wedstrijdverslag Haarlem B1 – BEP B1

korfbal vet cool articleDeze zaterdag op 3 december, speelden we tegen BEP. De wedstrijd vóór ons begon veel later want de tegenstander kwam veel te laat. Daardoor was het nog even afwachten of we op tijd konden beginnen. Omdat de wedstrijd voor ons toen gewoon veel korter duurde, konden we gewoon op tijd beginnen. Op volle sterkte traden we aan tegen BEP. Een thuiswedstrijd met een volle supportersbank.

Het eerste aanvalsvak bestond uit: Marin, Inge, Wouter en Jayden. Het eerste verdedigingsvak bestond uit: Madelief, Suze, Jelle en Diewert. Thomas, Brandon en Marieke waren reserve.

Het bracht een aantrekkelijke eerste helft. BEP opende de score maar meteen had Inge het antwoord met de gelijkmaker. En zo liep de hele eerste helft. BEP had overwicht op de wedstrijd, maar scoorde niet gemakkelijk en daardoor kon Haarlem steeds de aansluiting weer vinden. Met mooie punten van Diewert, Wouter (strafworp), Suze en nog een keer Inge werd de eerste helft afgesloten met 5 tegen 6.

Diewert tekende de gelijkmaker aan in de 2e helft. Dat gaf hoop. Maar voor BEP was dat het signaal de wedstrijd naar zich toe te trekken. Vooral met doelpunten uit afstandsschoten werd gescoord. Thomas kwam in het veld voor Jayden. Brandon kwam er in voor Diewert. Jelle en Suze scoorden nog en Brandon maakte een mooi doelpunt, dat 9 -11 van de stand maakte en dat was ons laatste punt.

Het was niet genoeg: een eindstand van 9-13 is een duidelijke nederlaag.

Wat we vooral vanuit deze wedstrijd zullen moeten meenemen is dat we moeten blijven gaan en er in blijven geloven. Ook als we achter staan.