Wedstrijdverslag Haarlem B1 – Blauw-Wit B1

korfbal vet cool articleHet laatste wedstrijdverslag werd op 19 februari 2015 gepubliceerd, maar liefst 578 dagen geleden! Daarom was de redactie ook zeer blij toen dit gloednieuwe wedstrijdverslag van Inge over de wedstrijd van de B1 tegen Blauw Wit in onze mailbox verscheen. Is dit de voorzet voor een seizoen vol nieuwe wedstrijdverslagen? Het verslag van Inge lees je hieronder.

Onze B1 heeft afgelopen zaterdag ( 3 september) zijn eerste wedstijd gespeeld. Ik zelf vond het wel spannend. Eerste wedstrijd in de B, nieuwe coach (Peter Kooij, red.), nieuw team. De scheids floot en de wedstrijd begon. Het vak dat als eerste aanval begon was Marin, Inge, Thomas en Wouter; eerste verdediging Suze, Madelief, Jelle en Jayden. Na eventjes zoeken viel het eerste doelpunt aan onze kant na 2 en een halve minuut stonden we voor. Het volgende doelpunt viel aan de andere kant, de vakken gingen wisselen van functie en Jelle schiet er meteen eentje raak 2-1. Al snel werd de stand weer 2-2 en konden we weer verder werken aan een voorsprong. Weer scoren de tegenstanders en stonden we 2-3. Thomas gooit er een doorloopbal in. Aan allebei de kanten valt weer een doelpunt en we gaan de rust in met een 4-4.

Na een goede peptalk te hebben gehad van Peter stappen we het veld weer op met 1 wissel: Dieuwert gaat er in voor Jayden. De tweede helft begint en we maken meteen 2 punten we staan voor met 6-4 wat altijd wel voor een pijnlijk momentje zorgt bij de tegenstanders. Blauw-Wit maakt weer een punt maar het was niet genoeg. Jelle en thomas scoren weer een we staan 8-5, de tegenstanders scoren er nog 1. Maar wij hadden de flow te pakken en maakten het af met een score van 11-6.

Ik vind dat we het goed hebben gedaan voor de eerste keer, maar gelukkig zijn er nog veel dingen waar we aan kunnen werken als team.