Wedstrijdverslag Haarlem B1 – SDO B1

b1 2016 2017Het verslag van de wedstrijd van 28 januari tegen SDO moest natuurlijk ook geschreven worden en daar is hij dan eindelijk.

Nadat we al de hele ochtend stonden te wachten totdat we dan eindelijk mochten spelen, stroomde om kwart voor drie de Kennemer Sporthal dan eindelijk vol met allemaal toppertjes van de B1. We waren best wel zenuwachtig, omdat we vorige keer met 17-9 hadden verloren.

Maar we gingen met volle moet, een praatje van Peter en een goede vak bespreking de wedstrijd in. De eerste aanval was Jelle, Diewert, Suze en Madelief en de eerste verdediging was Inge, Marin, Thomas en Jayden.

Het fluitsignaal klonk en we gingen van start. Jelle schoot er al snel twee afstandsschoten in, dus wisselen maar! Helaas kwamen er toen twee afstandsschoten van de tegenstanders die er ook mooi invielen. Tussenstand 2-2. De aanvallen gingen goed en jawel hoor, Jelle maakt weer een doelpunt! Dit keer een doorloopbal. SDO reageerde hierop door er ook een doorloopbal in te gooien, 3-3. Op een gegeven moment viel de heer van Jayden en kon hij niet meer doorspelen, maar ze hadden geen wissels. Daardoor moesten ze met zeven man verder spelen. Dit was heel vervelend voor ze, waardoor ze ook duidelijk gefrustreerd waren. Jammer genoeg liet Madelief toen alsnog twee afstandsschoten door en kwamen we opeens op twee doelpunten achter. Ruststand: 3-5.

Na een stevige peptalk van Peter begonnen we sterk aan de tweede helft. Meteen een doelpunt van Suze erin en even later ook nog een van Jelle. Het stond dus weer gelijk, 5-5! Toen kwam er een doelpunt tegen en daarna weer een voor ons, een vrije bal van Inge. Het bleef spannend, 6-6. Jelle dacht vandaag, ik heb er zin in en scoorde nog twee goals. Thomas scoorde een mooie doorloopbal erachteraan, waardoor we begonnen uit te lopen. De wedstrijd eindigde met nog twee doelpunten tegen en als afsluiter een doorloopbal van Jelle. Eindstand: 10-8!!

Wat een heerlijk gevoel, winnen. Het voelde goed, maar te gelijker tijd ook een beetje gek. Dat kwam doordat we tegen zeven spelers speelde, in plaats van acht. Ik vind dat we het goed hebben gedaan en dat we daar trots op mogen zijn!