Wedstrijdverslag Haarlem B1 – Sporting Trigon B1

haarlemlogoJa hoor, daar zijn we weer! Je zou denken: “Nieuw seizoen, nieuwe kansen”, maar nee, het lot koos me weer (iets met 5e tegendoelpunt, red.). Na een geslaagd veldseizoen weer de zaal in. Weer wennen aan de warmte, licht, stof, geluid en het tempo waar in het spel nu gaat. We zitten in een goede poule met de clubs; Sporting Trigon, SDO, KZ Hiltex, BEP, ZKC ’31, Furore, en KZ Danaïden. Dit belooft een mooi seizoen!

De wedstrijd. Rond 15:10 komt iedereen binnen druppelen, doen hun shirts en schoenen aan. De B2 had rust we gingen even schieten en op naar bespreking. Bij de bespreking was Peter erg duidelijk: “Ik ben niet tevreden over jullie houding de afgelopen 4 trainingen. Het lijkt net alsof na het kampioenschap jullie niks meer hoeven te leren. Er is geen beleving, geen inzicht. Hoe de posities in het veld zijn en we hebben in die twee weken niks meer geleerd. We zijn zelfs terug gegaan naar de basis middelste-middelste.” Er moest meer pit in en meer samenwerken. De opstelling was wel al duidelijk; Diewert is geblesseerd dus de vakken waren: eerste aanval Thomas, Jayden Marin en Inge.; eerste verdediging Suze, Madelief, Jelle en Wouter.

Paar mensen uit ons team hadden al eerder een keer tegen dit team van Sporting Trigon gespeeld en wisten nog precies wie toen ook al zo goed waren. De wedstrijd begint en gelijk scoort ‘die ene goede dame’, de dame van Suus, twee keer achter elkaar. We wisselen van functie, wat goed uit pakt want Jelle scoort 1-2. Trigon mag weer aanvallen, wat slecht uitpakt; ze scoren weer. Mijn vak komt weer in de aanval waar Jayden er een mooie doorloopbal ingooit. De stand: 2-3. Hierna ging het fout. Ik weet niet goed wat er gebeurde, maar we gaven al op??! Trigon gooit zes ballen erin en ze lopen uit met zeven punten, 2-9. Gelukkig hebben we Jelle die er nog een balletje in gooit en we gaan de rust in.

Na een duidelijke bespreking gingen we weer verder met de wedstrijd. We beginnen de 2e helft als nog met goede moed, wat al snel weer weg ebt want ja hoor, Sporting Trigon gooit er maar liefst 8 ballen in. De wedstrijd was mentaal al gespeeld, maar nu al helemaal 3-17. Ik gooi er nog een balletje in, en wordt daarna gewisseld voor Esmee (topper uit de C1). De tegenstander scoort, we wisselen weer van kant en Thomas wordt gewisseld en Olav (ook een C1 speler) komt er in. Ook Suze wordt gewisseld voor Manisya (nog zo’n C1 topper). Tegenstander scoort nog 2 keer. Marin gooit er nog een mooie bal in en het eindsignaal klinkt.

We wisten van tevoren al dat ze heel goed zouden zijn, wij komen uit de 2e klasse en dit seizoen spelen we 1e. Trigon zou dit seizoen eerst misschien hoofdklasse gaan spelen, dus ja… Ik denk dat we dit seizoen nog erg veel moeten gaan leren, en dat zullen we ook zeker wel gaan doen. Eerst dinsdag en vrijdag weer trainen en dan zijn we klaar voor de volgende wedstrijd, uit bij KZ Hiltex B2.