Wedstrijdverslag Haarlem B1 – Velocitas B1

Deze wedstrijd begon eigenlijk dinsdag al. Zaterdag de 6e hadden we namelijk verloren van deze tegenstander met 1 punt verschil (te lezen in het verslag van Wouter). Dinsdag goed getraind en die vrijdag ook. We waren er helemaal goed op voorbereid, Marin zou niet mee doen dus we hadden Chloë geregeld om zeker te zijn om met een sterke opstelling te beginnen.


Helaas begon die zaterdag al met een tegenvaller, het bleek dat Chloë toch niet mee mocht doen. Het zekere voor het onzekere was al genomen en we hadden 4 toppers van de C1 op de bank zitten, Olav, Manisia, Esmee en Marieke.

De vakken waren als volgt; eerste aanval, Suze, Madelief, Jayden en Thomas. Eerste verdediging, Jelle, Wouter, Marieke en ik (inge).

Het begon al goed, Suze benut haar eerst vrijebal goed en scoort 1-0, helaas de tegen stander ook 1-1. Na een wissel van functie scoort Wouter meteen 2-1. Het leek wel als of Velocitas mee ging in onze flow en scoort de 2-2. Na een tijdje te hebben gespeeld, scoren Jayden en Madelief 4-2. We wisselen van functie en hoppaaa er volgen nog 2, Jelle 5-2 en Wouter 6-2. De dames in het vak waar ik en Marieke tegen stonden waren nog al pittig op de doorloopbal en omdat Marieke en ik nog niet eerder echt samen hebben gespeeld ging het overnemen niet vloeiend. De dames van Velocitas gooien er 2 in 6-4. Marieke die al een hele wedstijd hier voor had gespeeld bij de C1 kon niet meer en werd gewisseld, Esmee ook c1 komt er in. Mijn vak weer in de aanval en gelukkig hebben wij onze topper Jelle die er 2 in gooit 8-4. Functie wissel en de scheids fluit de eerste helft af. In de rust wordt er een goed praatje gehouden over dat het prima gaat maar dat er zeker wel meer pit in mag!

De 2e helft begint en daar is Thomas die een mooie bal na een goede vang er in schiet 9-4. En daar komt die de lang verwachte bal, ik in de verdediging en een medespeler waar mee we nog niet konden over nemen, de 9-5. Dit was blijkbaar even een breek moment voor ons, want de tegendoelpunten vliegen om de oren, 9-6 9-7. Jayden met een 10-7, de 10-8. Weer functie wissel ik schiet er eentje in 11-8, weer 2 wissels in ons vak Wouter er uit Diewert er in, Esmee er uit en Manisia ook C1 er in. Hier gaat het even heel snel 11-9 11-10 en zelfs de 11-11, hierna in de gekste laatste minuut gebeurd die ik ooit heb mee gemaakt. De statistieken zijn hier om ook niet duidelijk bij gehouden dus hoe het precies ging geen idee… maar er vallen nog 5 doelpunten in totaal 3 aan onze kant en 2 aan de kant van Velocitas, wat betekend een eindstand van 14-13.

Het gekke was dat dit in een soort gelijk geval gebeurde de wedstijd hier voor tegen Velocitas, of het toen geheel terecht was valt over te discussiëren maar ik denk wel dat we met trots mogen zeggen dat wij in zo een situatie veel sportiever reageerde dan Velocitas die na deze wedstijd met toeters en middelvingers weg zijn gereden terug naar Leiderdorp…