Wedstrijdverslag Haarlem B1 – ZKC B1

korfbal vet cool articleJa hoor we mochten weer, het wel beruchte ZKC kwam onze kant op. Afgelopen zaterdag hadden we al tegen ze gespeeld, wat niet echt in ons voordeel uitviel. Hierover natuurlijk meer te lezen in Suze d’r verslag. Maar goed, een wedstrijd op dinsdag dus niemand die het heel relaxed vond ook omdat we zaterdag dus verloren hadden. Maar we zouden gewoon ons best doen om te winnen natuurlijk.

Kwart voor 6 verzamelen, dus rond die tijd komt iedereen binnen druppelen. Peter zat toen nog in de auto dus was niet bij de voorbereiding. Om 6 uur hield Ronald een praatje. Daarna gingen we met zijn alle warm lopen en een beetje inschieten.

De wedstrijd begint en het eerste doelpunt valt. Daarna meteen het 2e we staan 1-1. Zo gaat het de hele eerste helft door; er wordt om de beurt gescoord. In de eerste helft staan we 4-4, goed praatje gehad van Peter, paar aanwijzingen, maar het ging eigenlijk al best wel goed! De tweede helft begint en geen idee wat er aan de hand was, maar we hadden even een dipje, denk ik. We stonden 4 punten achter! Het zou natuurlijk niet gebeuren dat we weer zouden verliezen, dus we zetten alles op alles en het werkt! De aanval (toen Jayden, Thomas, Suze en Madelief) was goed op weg doelpunten te maken. Er werden goede lange aanvallen gedraaid en dan daarna de verdediging (Jelle, Wouter, Marin en ik) die de bal weer weg tikte en de tegenstander ontregelende.

Met nog een kwartiertje te gaan en de stand van 8-9 komen Chloë en Diewert erin voor Marin en Wouter, om weer wat meer pit in ons vak te krijgen en dat werkte. Het andere vak scoort de 9-9, waarna mijn vak er nog eentje maakte. De laatste 40 seconde, nog een vrije bal in ons voordeel, maar we stonden al 10-9 dus Peter heel hard roepend: “Niet schieten maar gooien!” Maar ik was eigenwijs en schoot, raak. De scheids fluit en ja hoor het is gebeurd: we hebben gewonnen!

Ik vond dat we goed hebben gespeeld, we moeten alleen nog even werken aan onze vrije ballen en strafworpen… anders hadden we niet zo in de stres hoeven zitten. Aankomende zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen tegen het altijd lastige KZ Danaïde om 14:30 in de Kennemer. Tot dan!