Wedstrijdverslag Haarlem D1 – Kios D1

haarlemlogoD1 collectief

De D1 heeft haar derde wedstrijd tegen KIOS D1 gewonnen met 8-2 in een relatief spannende wedstrijd. Het scorebord doet iets anders vermoeden maar de D1 moest hard werken om de overwinning te grijpen.

De D1 ging voortvarend van start. Het eerste punt kwam een beetje gelukkig tot stand. Dylan ging voor de doorloopbal, maar kreeg de bal wat ongelukkig terug en kreeg de bal niet gelijk onder controle waardoor er wat naar de bal werd gegrabbeld. Uiteindelijk was Dylan toch degene die aan het langste eind trok, vrij stond en kon scoren.

Het eerste aanvalsvak met Rinske, Zoë, Milan en Dylan gaf direct vanaf het begin bij het uitverdedigen heel veel druk waardoor KIOS een fout maakte waaruit Milan kon profiteren (2-0). Het derde punt werd gescoord door Dylan door middel van een

afstandsschot. KIOS bracht weer wat spanning in de wedstrijd door de 3-1 te scoren vanuit een afstandsschot. In het begin was KIOS best goed bezig, maar wilde de bal voor hun maar telkens niet in het mandje.

Het tweede aanvalsvak (Lot, Carlijn, Milo en Teun) had het in het tweede kwart beduidend moeilijker om te scoren. Er waren voldoende kansen (over en weer overigens), maar bij rust was het 4-1 door een mooi afstandsschot van Carlijn.

Na de rust kwam Lara erin voor Lot, en Tieme heeft wel even gespeeld, maar werd weer snel terug gewisseld i.v.m. naar ik aanneem zijn suiker. Beide teams hadden het moeilijk om de kansen te verzilveren. Rinske stond zoals zo vaak weer goed af te vangen onder de paal en na een mislukt schot van Dylan kreeg ze de bal, zag haar kans en legde de bal in de korf (5-1). De 6-1 kwam door wat zo ongeveer zijn handelsmerk begint te worden een “niet doen!” afstandsschot door Dylan.

In mijn beleving was dit een wedstrijd waarin een hoofdrol was weggelegd voor de “nuttige” spelers. Daarmee bedoel ik de spelers die al het nuttige werk doen bij het verdedigen of bij het aangeven en vrijspelen van andere spelers. De spelers die een doorgebroken tegenstander overnemen en daardoor een tegendoelpunt voorkomen. De spelers die het voor hun tegenstander met snel en strak verdedigen onmogelijk maken om de bal te ontvangen (weer goed bezig dames!). De spelers die ondanks hun lengte gewoon alleen maar op basis van inzet de afvallende bal weten te veroveren. De spelers die het overzicht hebben om de bal op tijd af te geven aan een beter vrijstaande teamgenoot dan voor eigen glorie te gaan.

Dat laatste kwam vooral tot uiting bij de laatste twee punten. Voorafgaande aan de doelpunten maakte Milo twee mooie loopacties, waarbij eerst Teun vrijgespeeld werd en kon scoren en daarna “vliegensvlugge” Lara een punt kon maken d.m.v. een mooie doorloopbal. KIOS maakte tussendoor nog een punt met een doorloopbal, wat er voor zorgde dat er 8-2 in sportlink werd bijgeschreven.

Niet alles ging perfect, maar de D1 heeft weer goed als collectief gespeeld. De coaches kunnen weer trots zijn.