Wedstrijdverslag Haarlem D2 – Groen Geel D3

korfbal vet cool article21 januari 2017. De derde wedstrijd van het jaar, of eigenlijk tweede nadat de eerste vanwege het slechte weer niet gespeeld is. Vorige week hadden ze tegen de koploper laten zien wat ze waard zijn en nu begonnen ze met zeer veel energie en een echte winnaarsmentaliteit aan deze wedstrijd.

Toen we uit tegen Groen Geel D3 moesten spelen konden Maxime en ik er allebei helaas niet bij zijn en werden ze gecoacht door Hans. Hij had aan ons meegegeven dat we echt moeten kunnen winnen van deze tegenstander, maar dat we het de vorige keer in de afronding verloren hadden.

Zelf moest ik direct daarvoor een wedstrijd spelen, dus Maxime deed de voorbereiding alleen. Nog bezweet van m’n eigen wedstrijd, kon ik snel een schoon shirt aantrekken en meteen beginnen met coachen.

In de eerste 5 minuten scoorden we heel snel 3 maal achter elkaar, maar toen kwamen we even niet meer tot scoren en was het al tijd om te wisselen. De tweede verdediging wist het helemaal op slot te zetten en veel ballen strandden al bij de middellijn, waardoor onze aanval vrijwel ongestoord twaalf en halve minuut kon aanvallen. De tegenstanders hebben wel geteld 3 doelpogingen in die tijd kunnen doen. Ik vind het erg knap hoe de kinderen zo goed met heel veel druk op de ballijn kunnen verdedigen terwijl we dit nooit specifiek trainen.

Na de rust probeerde Groen Geel weer grip op de wedstrijd te krijgen door op Vita en Lisanne uit te spelen, zij wisten echter goed samen te werken en de jongens hebben door verdedigend veel druk te geven goed geholpen. Na de rust mocht het eerste aanvalsvak na zo goed verdedigd te hebben weer aanvallen en ze maakten gretig gebruik van die twaalf en halve minuut om te laten zien wat ze allemaal kunnen. Met name Isabel wist met behulp van haar vakgenoten de ene bal na de andere te scoren, hetzij met een dodelijk schot, hetzij met een prachtige doorloopbal. Moos wist door goed te kijken heel vaak zijn medespelers mooi vrij te spelen waardoor we vrijwel eindeloos kansen hadden.

Uiteindelijk wonnen we met 12-7 en ik kan enkel trots zijn op het spel dat ze hebben laten zien.