Wedstrijdverslag Haarlem E1 – OKV E3

Na eerst een prachtige wedstrijd van de E2 gefloten te hebben, waarbij de een meer last had van de regen en de kou dan de ander, was het tijd om de dames van de E1 naar buiten te slepen. Eenmaal buiten hadden ze toch wel zin om een wedstrijd te spelen. In tegenstelling tot andere wedstrijden, wilde de dames maar al te graag als heer spelen, want dan konden ze lekker hun warme trainingsjasje aanhouden.

Maren, die paar weken terug haar enkel blesseert had, wilde graag weer een wedstrijd meespelen. Helaas deed haar enkel nog steeds zeer en moest ze al vrij snel de wedstrijd staken.

Na de minder goede wedstrijd van dinsdag hadden we vrijdag nadrukkelijk getraind op vrijgooien en vrijlopen. In deze wedstrijd ging alles wat dinsdag minder goed ging eigenlijk heel goed. Ze keken heel erg goed naar elkaar en zagen waar de ruimte lag, wie er kansen had en met welke lijn iemand vrij kon komen. Wij zagen opeens dat ze ook diepe ballen en diagonalen gingen gooien, zonder dat wij die met hen getraind hadden.

Het rondspelen voor het schot wisten ze goed te combineren met acties naar binnen. Hoewel alle prachtige acties uiteindelijk in heel weinig doelpunten eindigde, is het duidelijk dat we een team vol talenten hebben, die allemaal nog heel ver gaan komen.

OKV had thuis duidelijk overwicht in de wedstrijd en boekte een duidelijke overwinning. Nu waren de teams veel gelijkwaardiger, wat mooi tot uiting kwam in de 2-2 eindstand.

Geschreven door: Mark (coach E1)