Wedstrijdverslag Haarlem F1 – Madjoe F2

haarlemlogoVuurdoop voor Fedde en Jules

De laatste paar weken c.q. maanden mogen we ons zeer verheugen met de toeloop van kinderen die bij de F-jes komen meetrainen en daarna zelfs spelend lid zijn geworden. Daardoor hebben we momenteel acht kinderen die met de wedstrijden meedoen.

Acht kinderen in een team voor vier-korfbal is best veel. Zes is eigenlijk het meest ideale aantal aangezien dat je de kinderen toch zoveel mogelijk wil laten spelen, maar toch ook wel wat rust wilt gunnen. Ga zelf maar eens 4×10 minuten alleen maar achter elkaar rennen.

De F1 is na een veldseizoen in de eerste klasse in de zaal tweede klasse gaan spelen. En zelfs met de oude selectie, met relatief jonge kinderen, is dat best een uitdaging. Wanneer daar een aantal kinderen bijkomen met weinig tot geen ervaring geeft je dat als trainer toch wel een dilemma. Aan de ene kant wil je de nieuwelingen zoveel mogelijk spelervaring laten opdoen, maar wil je toch ook niet je team teveel verzwakken. Daarom hadden we bedacht om in deze wedstrijd in de eerste drie kwarten één nieuweling standaard in de basisopstelling op te stellen om ervaring op te doen en dan maar te kijken hoe het zou gaan. Met de gedachte: bij drie punten verschil mag je toch altijd een vijfde “super” speler inzetten. En mocht het tegenzitten dan zouden we in de vierde kwart met de ervaren spelers kunnen eindigen in de hoop dan eventueel opgelopen schade te kunnen rechtzetten.

Fedde en Jules zouden vandaag hun korfbaldebuut gaan maken. En hoewel Djesse al een aantal keer (niet onverdienstelijk) ook in het veldseizoen had meegespeeld geldt hij eigenlijk ook nog een beetje als nieuweling.

Fedde had wat last van “koude voeten”, dus mocht hij in de basis beginnen. Onze kampioenen begonnen voortvarend. Maren scoorde de 1-0, maar na de eerste 10 minuten stond het toch 1-2 voor Madjoe.

In het tweede kwart mocht Jules het gaan proberen en (mede) door deze nieuwe impuls ging het zeer goed. Maren scoorde de gelijkmaker, Suus ging eroverheen en Colin ging voor de kill: bij rust was het 4-2.

De rust had Madjoe goed gedaan en ze kwamen goed uit de startblokken. Madjoe scoorde dan ook twee keer achter elkaar waardoor het een “thriller” van een wedstrijd leek te gaan worden (4-4).

Maar onze kampioenen, waaronder Djesse, vochten zich terug. Nathan scoorde de 5-4, Suus de 6-4 en Nathan de 7-4. En daar bleef het ook bij. De tweede winst voor onze kampioenen was een feit.

De winst was natuurlijk leuk, maar wat ik als coach veel belangrijker vond is dat Fedde en Jules gewoon lekker aan een wedstrijd hebben kunnen wennen. En dat ze het gewoon prima hebben gedaan. Djesse was ook weer lekker bezig, zoals hij de laatste paar keer telkens lekker bezig is geweest.

En als coach is het altijd prettig als je op je “oudgedienden” kan terugvallen. Maren die aanvallend er altijd als de kippen bij is. Nadia die altijd zo lekker fel op de bal is. Colin die ondanks zijn lengte nu door heeft dat hij ook de bal kan veroveren door tussen de ballijn te springen. Suus die gewoon alles kan. En Nathan die vanwege zijn lengte, tot zijn ongenoegen overigens, altijd het langste jongetje of meisje tegenover zich krijgt, maar dat overigens goed oplost. Leuk om te zien dat ze zich allemaal telkens meer gaan ontwikkelen. Vooral verdedigend zijn ze heel goed bezig.

En we gaan de Kennemersporthal vragen om meer zitbanken. Nu moesten een aantal papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en zusjes en broertjes op de grond zitten omdat er te weinig banken waren. TOP zoveel toeschouwers!

De volgende wedstrijd van onze kampioenen is op zaterdag 3 december om 10:10 in de Kennemersporthal tegen de F2 van Velocitas.