Wedstrijdverslag Kios E1 – Haarlem E1

korfbal vet cool articleEen week of twee geleden hoorde ik dat Peter (trainer/coach b1) het jammer vond dat de andere teams het schrijven van wedstrijdverslagen nog niet hadden overgenomen. Ik wilde eigenlijk vorige week al iets doen met dit commentaar maar toen had ik het druk met school. Nu is het vakantie en heb ik geen excuus meer.

Om 11:45 reed ik (zonder mijn mede-coach Melle) met 5 spelers, 1 broertje, 1 zus, 1 opa en 6 ouders naar Nieuw-Vennep; ja, er waren meer supporters dan spelers. Isabelle kon er vandaag niet helaas niet bij zijn want die was al op vakantie. Met de E1 zitten we in een grote poule dus spelen we tegen elke tegenstander één keer, dat betekende dat wij deze tegenstander nog niet kenden. In de uitslagen had ik wel gezien dat ze relatief veel scoorden en ook veel doelpunten tegen kregen.

Het eerste doelpunten kwam van onze kant en als wij de supporters mogen geloven was het eerste doelpunt ook de mooiste: Jonas scoorde van afstand de 0-1. Na de 0-1 veel het spel van Haarlem een beetje stil terwijl Kios er twee scoorde. In de eerste minuut rust heb ik de kinderen de opdracht mee gegeven minder met een aangeef te spelen en meer te schieten! Ook werd Jop erin gewisseld voor Thijmen. De vier in het veld stonden een beetje te dromen en binnen no-time stond het 4-1. Aan het eind van het tweede kwart kreeg de toch al niet helemaal lekkere Marit een elleboog tegen haar hoofd en moest ze helaas huilend het veld af. Een paar seconden later floot de scheidsrechter voor de ‘lange’ rust.

Vier doelpunten tegen in 20 minuten is niet slecht, 1 scoren in 20 minuten is natuurlijk teleurstellend, vooral als de kansen er wel liggen. Scoren moesten we in de laatste 20 minuten! In de volgende 10 minuten ging het een stuk beter. Puck en Thijmen gaven goede passes aan Jonas en Jop waardoor die twee jongens vaak dichtbij de paal kansen hadden, helaas gingen die er niet in. Na een paar minuten in het derde kwart scoorde Jop gelukkig wel tweemaal van afstand waardoor wij terugkwamen naar 4-3. Een paar secondes voor rust werd het helaas weer 5-3.

In de laatste rust viel niet veel meer te zeggen dan: ‘Schiet nou raak!’ En dat gebeurde dan ook Jonas kwam in de eerste aanval vrij vlak bij de korf en scoorde de 5-4. Enkele minuten later de reactie van de tegenstander 6-4. Toen wij vervolgens twee aanvallen weer niet onze kansen benutten begon ik er een hard hoofd in te krijgen. Pas toen iemand (ik weet niet meer wie) de 6-5 maakte had ik weer hoop. De scheids gaf vlak hierna nog één minuut aan, er gingen weer twee kansen mis.  20 seconden voordat de wedstrijd afgelopen schoot Jonas, terwijl hij schoot sloeg zijn tegenstander op zijn arm, alle supporters, spelers en ik dachten: dit is een strafworp! Maar het was ons niet gegund. De wedstrijd eindigt in 6-5. Al met al is het echter onze eigen fout dat we in de eerste twee kwarten niet meer kansen hebben gecreëerd en dat wij onze kansen in de laatste twee kwarten niet hebben afgemaakt.