Wedstrijdverslag KVA A1 – Haarlem A1

Na een teleurstellend resultaat in de eerste wedstrijd tegen AWDTV. Waren wij gebrand op revanche en waren vol goede moed om met een goed resultaat terug naar Haarlem te keren. Helaas begon de wedstrijd voor ons niet zo goed en stonden we na 12 minuten al met 3-0 achter. We moesten onszelf herpakken en dat lukte ook goed door doelpunten van Chloë en Suze waren we weer terug in de wedstrijd.

Helaas stond het twee minuten later alweer 5-2. Tot nu toe schoten twee heren bij KVA zeer zuiver en maakten samen alle vijf de doelpunten. Gelukkig kon Mark iets terug doen en maakte het verschil weer twee punten. Toen begonnen ook de dames te scoren bij KVA en kwam de stand op 7-3, maar gelukkig waren ook onze dames scherp en scoorden Chloë twee keer (7-5). Toen wilden we, met nog 1 minuut te gaan tot de rust, de bal in de aanval houden zodat we de verdediging wat lucht gaven, maar dit liep totaal anders uit en KVA scoorde binnen twee minuten twee doelpunten en we gingen met een 9-5 achterstand de rust in.

Na een paar aanwijzingen van de coach begonnen we de 2e helft sterk en kwamen door twee doelpunten van Jelle en Chloë weer helemaal terug in de wedstrijd voor ons gevoel. Maar in werkelijkheid viel dit tegen want KVA scoorde weer twee doelpunten. We konden maar niet op een gelijke stand komen want iedere keer als wij scoorden deden zij hetzelfde . Na een mooie goal van Madelief en tegendoelpunt van Melle kwamen wij in onze sterkste fase van de wedstrijd. Binnen 15 minuten kwamen van een 12-8 achterstand terug naar een 13-12 achterstand. We speelden geduldig rond en namen de juiste kansen, maar zoals ik al eerder zei na een sterke fase van ons komt KVA terug en helaas was dat ook nu weer het geval. De stand ging van 13-12 naar 16-12 en het was einde oefening.

Ondanks het verlies was ik toch tevreden want we hadden weer een aantal stappen in de goede richting gezet.

 

Geschreven door: Tim van Ingen (speler HKC Haarlem A1)