Wedstrijdverslag KZ Danaiden A1 – Haarlem A1

haarlemlogoA1 mag trots op zichzelf zijn

Onze A1 zit in een wel zeer zware tweede klasse poule. Als je had gedacht dat onze A1 met spelen tegen de A1 van IJsselvogels, een team dat op het veld kampioen is geworden in de tweede klasse en eigenlijk naar de eerste klasse had moeten promoveren, de moeilijkste wedstrijd had gehad, dan vergis je je.

Vandaag moest onze A1 tegen KZ Danaïden. Een team dat op het veld niet onverdienstelijk in de eerste klasse heeft gespeeld, in de zaal klaarblijkelijk (terug) is gezet in de tweede klasse en vorige week van IJsselvogels heeft gewonnen. Dus onze A1 wist wat hun te wachten stond.

Tijdens de wedstrijd zag je dat KZ Danaïden beter was, maar onze A1 liet zich niet overrompelen. Vanaf het eerste fluitje tot het eindsignaal gooiden ze zich in de strijd. Ze gingen voor elke bal en maakten relatief weinig fouten (die helaas voor de A1 wel gelijk werden afgestraft). Ze kwamen tot goede aanvallen, hadden goede onderscheppingen, met letterlijk vallen en opstaan en maar weer doorgaan, maar helaas hadden ze niet het geluk aan hun zijde dat de ballen dan ook in het mandje vielen.

Uiteindelijk werd het 21-10 voor KZ, maar het grappige was dat KZ ontevreden van het veld afliep ondanks hun winst, terwijl de coaches en wij als toeschouwers allemaal zoiets hadden dat ondanks het verlies onze A1 het goed had gedaan en ze trots op hunzelf mogen zijn.