Wedstrijdverslag KZ/Hiltex B2 – Haarlem B1

korfbal vet cool articleDeze zaterdag, 19 oktober, moest Haarlem B1 voor de 3e dit jaar tegen KZ/Hiltex B2 spelen. Iedereen was erg zenuwachtig en wist wat zich te wachten stond. Bijna iedereen was er behalve Jayden, want hij had last van een griepje. Het eerste aanvalsvak bestond uit: Inge, Diewert, Thomas en Marin. Het eerste verdedigingsvak bestond uit: Jelle, Suze, Madelief en Wouter, met als wissels Brendan en Yleane.

Nadat we aankwamen konden we gelijk inschieten, omdat de wedstrijd die voor ons werd gespeeld net in de rust was gefloten. Na het inschieten kregen wij de laatste instructies van Peter waar wij op moesten letten. Na de uitleg konden wij gaan warmlopen en ons klaar maken voor de wedstrijd. Het fluitsignaal klonk, de wedstrijd kon beginnen. Na 10 minuten gespeeld te hebben liet Wouter de 1-0 door en vlak daarna ook de 2-0. 5 minuten later kreeg Wouter doormiddel van een strafworp de kans om 2-1 te maken en die benutte hij ook. Niet veel later maakte Madelief de 2-2 door het benutten van een korte kans. 1 minuut voor rust schoot Thomas een afstandsschot er in. De aanval van de tegenstander gooide vrijwel direct daarna een doorloopbal erin, waardoor de rust stand 3-3 werd.

Wij gingen vol moed de tweede helft in met de tips die Peter ons had gegeven tijdens de rust. KZ scoorde 7 minuten de 4-3, waardoor wij op een achterstand kwamen. 1 minuut later scoorde Suze uit een doorloopbal, zodat we weer op gelijke hoogte kwamen. Nadat Suze had gescoord, gooide KZ de 5-4 binnen door middel van een doorloopbal. Waarop wij met een tegentreffer reageerden door een schot van Diewert. Na rijm een kwartier in de 2e helft gespeeld te hebben schoot Suze de 5-6 binnen. Het lukte niet om deze voorsprong vast te houden, want de tegenstander scoorde vlak voor tijd nog een doelpunt. Dat zorgde ervoor dat de eindstand 6-6 werd.

Na deze gelijkspel gaan we hard aan de slag om de wedstrijd tegen SDO wel te winnen en de volle punten te pakken.