Wedstrijdverslag KZ Hiltex B2 – Haarlem B1

korfbal vet cool articleWe zien bij de redactie een nieuwe trend ontstaan. Vorige week kregen we sinds lange tijd weer een wedstrijdverslag van een jeugdwedstrijd binnen en ook afgelopen week was het weer raak. Wederom van de wedstrijd van de B1 en ook deze uit de pen van Inge. Gaat deze rage zich ook verspreiden naar de andere jeugdteams? Wij hopen uiteraard van wel! Voor nu, hieronder het verslag van de wedstrijd KZ Hiltex B2 – Haarlem B1. 

Zaterdag 10 september speelde onze B1 weer een wedstrijd. Het was die dag super warm dus de voorbereiding was al heftig, plus Dieuwert en Jayden hadden allebei al een halve wedstijd gespeeld bij onze C1. Toen de wedstijd begon maakte KZ gelijk in hun eerste aanval hun eerste punt. Gelukkig gooide Wouter er ook snel eentje in; de stand was dus 1-1. Al snel bleek het dat KZ één goede heer had die goed schoot en veel ballen onderschepte waardoor wij een beetje van ons stokje waren. KZ gooit er twee achter elkaar in en we staan 3-1. Ondertussen vertelt Peter ons dat het eigenlijk helemaal niet zo lastig is, alleen dat zij hetzelfde spelletje spelen als wij: “driehoekje en stapje naar achter”. We herpakken ons en gooien er een doorloopbal, gevolgd door een schot in: 3-3. Helaas konden we het niet meer dicht houden tot de rust, we gaan de rust in met 5-3.

Peter en Ronald geven ons nog wat tips en we proberen nog een keer de wedstrijd in te gaan met 200% inzet. Één wissel: Jayden komt er in voor Dieuwert. Alleen de wedstrijd was al wel gespeeld. Die jongen deed het goed en mijn vak (Thomas, Wouter, Marin en ik) kon hier helaas geen oplossing voor vinden. Na de rust gelijk weer een punt van de tegenstanders. Dan wij weer twee, dus het blijft alsnog wel gelijk maar het gaat met heel veel moeite. KZ scoort er drie en het staat 10-5 best pittig om dat nog in te halen. Onze koppies gingen hangen. De laatste tien minuutjes deden Lieke en Olav nog even mee maar het spel was al gespeeld, we verliezen met een stand van 13-7.

Ik vind dat we het best goed hebben gedaan. We moeten meer punten gaan maken en meer kansen durven te nemen. Ben nu al benieuwd naar de volgende wedstrijd tegen KZ; dan pakken wij natuurlijk gewoon de puntjes!