Wedstrijdverslag SDO B1 – Haarlem B1

haarlemlogoZoals Wouter al eerder had genoemd, voor de B1 stond op 26 november SDO in de agenda. Omdat bijna iedereen zeer snel op de club stond konden we meteen vertrekken. Met vier auto’s reden wij naar Kamerik (Utrecht) aangezien er veel toeschouwers mee gingen en de twee wissels (Abel en Esmee) snel door moesten naar hun eigen wedstrijd.

Eenmaal aangekomen bij de sporthal konden wij na het omkleden direct gaan inschieten omdat het zo vroeg was dat er nog geen wedstrijd voor ons was gespeeld. Hier maakte wij natuurlijk ook graag gebruik van. Na het inschieten gingen wij de kleedkamer in om aandachtig te luisteren naar wat de tactiek was voor deze wedstrijd. En ook na de bespreking liepen wij zoals gewoonlijk nog even warm. Na nog wat te schieten begon de wedstrijd. Wouter was er helaas niet bij doordat hij ziek was. Hierdoor werden de vakken: eerste aanval Marin, Inge, Jayden en ik (Thomas) en de eerste verdediging was Madelief, Suze, Diewert en Jelle.

Nog in dezelfde minuut dat de scheidsrechter het startsignaal gaf scoorde SDO de 1-0 door een doorloopbal, maar na een aantal goede aanvallen scoorde Inge de gelijkmaker met een mooi schot. Na het wisselen van de vakken maakt SDO vlak achter elkaar 2 korte kansen waardoor het 3-1 kwam te staan. Kort hierop volgde het antwoord van de aanval met raak schot van Inge. Hierna zijn er een paar minuten waar geen doelpunten zijn gescoord totdat we helaas een schot tegenkrijgen. Jelle geeft hier wel meteen met een korte kans goed antwoordt op waardoor het 4-3 wordt. Helaas scoort SDO snel achterelkaar twee doorloopballen waardoor ze met 6-3 uitlopen. Alleen doordat Inge en Diewert allebei uit een schot scoren blijven we in de wedstrijd en staat het 6-5. Nadat deze stand een paar minuten op het scorebord heeft gestaan scoort SDO met een schot en konden we daarna de kleedkamer op gaan zoeken.

Na de rust startten we met een goed gevoel de tweede helft en komen ook snel op gelijke hoogte door een schot van Jayden en een benutte strafworp staat het uiteindelijk 7-7. Jammer genoeg kunnen wij deze lijn niet doorzetten en begon SDO met erg veel doelpunten te maken uit schoten, strafworpen en korte kansen dit bracht de stand dan ook naar 16-7. In de laatste 5 minuten kwamen Esmee en Abel er nog in voor Jayden en Marin. In deze minuten waren we dan ook bezig de schade te beperken door een schot van Jelle en Inge benutte nog een vrije bal waardoor uiteindelijk de uitslag op 16-9 kwam te staan.