Haarlem B1 – KZ Hiltex B2

korfbal vet cool articleHet kan verkeren

Deze zaterdag speelden we thuis tegen KZ B2, een team die we al op het veld hebben gehad en waartegen we wisselende resultaten hebben behaald, namelijk verlies, winst en gelijk.
Thomas en Jelle speelden niet mee wegens blessures, maar gelukkig kregen we Brendan uitde B2 als invaller. Op de bank hadden we verder nog Esmee en Olav uit de C1 als reserves.

.

.

De wedstrijd was gestart, Olav en ik waren direct druk bezig met het bijhouden van de statistieken.De eerste 10 minuten gingen we goed van start.Het baltempo was goed, en er werd al snel 3 maal gescoord, Koog Zaandijk werd toen echter wat scherper en binnen 15 minuten hadden ze de stand gelijk getrokken naar 3-3. Het aantal kansen van beide ploegen ging gelijk op, echter KZ begon aan een ongekend scherpe fase,en voor we het wisten gingen we rusten met een 3-7 achterstand.

De tweede helft was eigenlijk een copie van de eerste. We begonnen scherp en we brachten de stand op 5-7, nog niks aan de hand. Toen brak echter een fase aan waarbij wij niks raak schotenen maar  KZ wel, onze koppies gingen hangen, en te veel spelers van de B1 stapten uit het collectief, waardoor het baltempo traag werd, en alles te voorspelbaar. KZ ging rustig door met scoren en de pot eindigde met een teleurstellende 6-16 eindstand.

Hebben we slecht gespeeld ? Nee,er was goed gespeeld we hebben genoeg kansen gecreeerd, maar de afronding liet te wensen over. De tegenstander heeft met een bijna gelijk aantal kansen 10 keer meer gescoord. Volgende keer wat slimmer, en vooral geconcentreerd als team blijven spelen en de resultaten worden vanzelf beter.