Wedstrijdverslag Sporting Trigon B1 – Haarlem B1

korfbal vet cool articleHoe verliezen toch goed kan voelen

We kwamen ruim op tijd de 5 mei hal binnen. We hadden er zin in! Voor de wedstrijd hield Peter weer zijn wekelijkse peptalk, dit keer moest hij ons wat meer oppeppen omdat we vorige keer 20-5 hadden verloren. De doelstelling was om onder de 20 doelpunten tegen te blijven.

We begonnen helaas een beetje ongefocust aan de wedstrijd. Daardoor stonden we binnen een kwartier al 10-0 achter, 9 daarvan waren afstandsschoten. Daar ging onze doelstelling, dachten we. Het laatste deel van de eerste helft kwamen we wat meer in ons spel. Wouter en Marin zorgden ervoor dat we voor de rust nog twee doelpuntjes meepakten. Ruststand 14-2. In de rust stelde Peter en Ronald onze doelstelling maar wat bij. Omdat het ons moeilijk leek om onder de 20 doelpunten tegen te blijven, spraken we af om er zelf 6 te scoren.

De tweede helft ging een stuk beter. We speelden sneller en creëerden zo meer kansen. Helaas had Jayden een elleboog tegen zijn neus gekregen in de eerste helft en werd hij daardoor in de tweede helft gewisseld voor Brendan. Brendan viel heel goed in en scoorde nog bijna een doelpunt. Ook Marin speelde de sterren van de hemel en scoorde nog twee keer. Het scoren van de tegenstander ging een stuk minder makkelijk dan in de eerste helft. Bij ons maakte Thomas nog een mooie doorloopbal en Diewert scoorde in de laatste minuut nog een afstandsschot.

Madelief werd aan het eind gewisseld voor Malou, die bij haar zusje in het vak mocht spelen en dat heel goed deed. Tweede helft werd 4-4. Dus de eindstand was 18-6. Hierdoor konden we toch nog met een goed gevoel op de wedstrijd terugkijken. Want we hadden wel maar mooi onze doelstelling gehaald!